komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Duitsland
Nedersaksen
Lüneburger Heide
Uelzen
Wrestedt

Großsteingräber bei Kahlstorf / Grab 1

Großsteingräber bei Kahlstorf / Grab 1

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 7 fietsers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Wrestedt, Uelzen, Lüneburger Heide, Nedersaksen, Duitsland

Beste fietsroutes naar Großsteingräber bei Kahlstorf / Grab 1
Tips
  • De grote stenen graven bij Kahlstorf waren vier grafcomplexen van de neolithische trechterbekercultuur in de buurt van het district Kahlstorf in het district Uelzen (Nedersaksen), dat behoort tot de gemeente Wrestedt. Slechts twee van hen bestaan vandaag nog. Deze hebben de Sprockhoff-nummers 801 en 802. De andere twee systemen zijn eind 19e eeuw vernietigd. Ze zijn genummerd 803 en 804.Graf 1:
    De kamer, die een doorgangsgraf is, wordt nog steeds omsloten door de aarden dam van de licht trapeziumvormige, noord-zuid georiënteerde lange bedding. Alleen de bovenste delen van vier dekstenen steken uit de grond, de noordelijke lijkt een beetje te zijn weggedragen. De grens is 26 m lang. De breedte is 7 m in het noorden en 5 m in het zuiden. Met 35 heeft het nog steeds bijna alle stoepranden. Hoewel de zuidelijke afsluiting verstoord is, maakt het toch een relatief complete indruk.
    Rond 1840 bezocht de kamerheer Georg Otto Carl von Estorff het grote stenen graf en ontdekte "het onderbeenbeen van een skelet, dat een beetje bloot lag". De opgraving die hij begon, bracht zes skeletten aan het licht met toevoegingen die middeleeuwse graven waren. Curt Schwantes wees ze in 1909 aan als Slavische graven, vergeleken met een nabijgelegen begraafplaats. Ongeveer 3500 jaar na de voltooiing werd het megalithische bed opnieuw gebruikt als begraafplaats. Er is geen bewijs van de originele begrafenissen uit het stenen tijdperk.
    Bron: de.wikipedia.org/wiki/Gro%C3%9Fsteingr%C3%A4ber_bei_Kahlstorf

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 24 oktober 2016

  • Toen ik daar was, was er helaas geen directe toegang tot de "grote stenen graven", omdat er alleen maar akkers rondom waren geplant. Het "grote stenen graf" kon ik dus pas vanaf de onverharde weg (ongeveer 20 meter verderop) bekijken. Helaas was er niet veel te zien omdat het gebied behoorlijk dicht begroeid was.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 23 augustus 2020

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Wrestedt, Uelzen, Lüneburger Heide, Nedersaksen, Duitsland

Weerbericht - Wrestedt
loading