Wielren Highlight
Locatie: Zuid-Korea
17
12
9
Bij deze gelegenheid had ik zin in de heldere bouillonversie van deze herstellende en vreemd verfrissende hete soep. Het wordt geserveerd met massa's (ongetwijfeld) lokaal geteelde lente-uitjes en veel gesnipperd rundvlees. Als je niet van zoute of pittige gerechten houdt, zou ik dit aanraden boven de traditionele Yukgaejang, zoals hieronder beschreven - ze gaan naar mijn mening beter samen met alcohol en we dronken niet! Bijgerechten waren bij deze gelegenheid kool-kimchi, radijs-kimchi en ingelegde perillabladeren.instagram.com/yagam0319879876 (restaurant)
031-987-9876 (telefoon)Volgens Wikipedia: of pittige rundvleessoep is een pittig, soepachtig Koreaans gerecht gemaakt van gesnipperd rundvlees met lente-uitjes en andere ingrediënten, die lange tijd samen worden gestoofd. Het is een variëteit van gomguk, of dikke soep, die vroeger werd geserveerd in de Koreaanse koninklijke hofkeuken (en.wikipedia.org/wiki/Yukgaejang).
14 juli 2020
Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!
Locatie: Zuid-Korea
17
12
9