komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Verenigde Staten van Amerika
Texas

Deaf Smith County

Glenrio

Glenrio

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 2 fietsers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Deaf Smith County, Texas, Verenigde Staten van Amerika

Beste fietsroutes naar Glenrio
Tips
  • Toen de stad in 1903 werd gesticht door de Rock Island and Gulf Railway, heette het simpelweg "Rock Island" totdat het in 1908 werd veranderd in Glenrio, afgeleid van de Schotse term "Glen" voor "kleine vallei" en het Spaanse "rio ". voor "rivier", hoewel het niet in een vallei of aan een rivier ligt.

    De staatslijn New Mexico-Texas loopt dwars door Glenrio, wat tot enkele eigenaardigheden leidt. De post (1935-1985) behoorde tot New Mexico, maar werd afgeleverd en gesorteerd op het treinstation aan de kant van Texas. Aan de Texaanse kant waren er geen bars omdat er in dat deel van Texas geen alcohol geschonken mocht worden, terwijl de benzinestations alleen aan de Texaanse kant lagen vanwege de hogere benzinebelasting in New Mexico. Bovendien loopt hier de tijdzonegrens tussen Central Time (Texas) en Mountain Time (New Mexico). Hoewel er nooit meer dan 30 mensen woonden, gaf het tot 1934 zelfs een eigen krant uit.

    Alleen tijdens de opnames van "The Fruits of Wrath" in 1939 had de plaats aanzienlijk meer "bewoners". In 1913 werd de Ozark Trail aangelegd van Amarillo naar Las Vegas, die later werd geïntegreerd in Route 66. In 1938 was de weg volledig geasfalteerd. In de jaren vijftig werd het zelfs in Glenrio uitgebreid tot vier rijstroken, met grote cementblokken als richtingsverdelers, voordat de ondergang van de stad in 1955 werd ingeluid met het verlaten van de spoorlijn. De definitieve doodsteek kwam in 1973 toen de Interstate werd voltooid. Geleidelijk werden alle bedrijven gesloten. De Post overleefde het langst. Het werd pas in 1985 verlaten toen er nog maar 2 inwoners in de stad woonden. In 2008 werd het Glenrio Welcome Center geopend aan de snelweg en was ontworpen voor een miljoen bezoekers per jaar. Dat zijn er 2739 per dag.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 28 april 2020

  • Grens New Mexico-Texas op Route66

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 19 augustus 2022

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Deaf Smith County, Texas, Verenigde Staten van Amerika

Weerbericht - Deaf Smith County
loading