komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Duitsland
Saarland
St. Wendel
Freisen

Aussicht Weiselberg Gipfel

Aussicht Weiselberg Gipfel

Wandel Highlight

Aanbevolen door 148 van de 158 wandelaars

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Naturpark Saar-Hunsrück

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Freisen, St. Wendel, Saarland, Duitsland

Beste hikes naar Aussicht Weiselberg Gipfel
Tips
  • 𝐖𝐞𝐢𝐬𝐞𝐥𝐛𝐞𝐫𝐠

    Als de Weiselberg het kon vertellen... zou het 280 miljoen jaar geleden moeten beginnen, in het Perm-tijdperk. De Weiselberg was een actieve vulkaan. Het opstijgende magma kwam niet naar de oppervlakte, maar kwam vast te zitten in gangen en spleten van de berg en bevroor. De resulterende meestal vijfhoekige kolomformaties zijn zeer typerend voor langzaam afkoelend basaltgesteente. Toen het afkoelde, ontstonden met vloeistof gevulde gasbellen bijzondere mineralen zoals agaat, chalcedoon of jaspis. In vroeger tijden werden deze verder verwerkt in de edelsteenmetropool Idar-Oberstein. De beroemdste edelsteen "De ondergaande zon" kan samen met 3000 andere tentoonstellingen worden bekeken in het Mineralogisch Museum in de oude school in Oberkirchen. De diepzwarte, glanzende rots wordt in de geologie "Weiselbergiet" genoemd. Sinds de 15e eeuw, toen een echte agaatboom begon en er bovengronds weinig te vinden was, gingen de agaatzoekers de diepte in. Vier begraven tunnels en de agaatpinguïns, die eruitzien als bomkraters, zijn vandaag de dag nog steeds te zien aan de oppervlakte, getuigen hiervan. Op de zuidelijke helling van de Weiselberg liggen indrukwekkende puinblokken, in de volksmond bekend als de »Steenzee«. Het "Stenen Kabinet" is ook een vulkanische afzetting uit het Perm-tijdperk (Rotliegend), die in de loop van de tijd is bevrijd van de omringende sedimenten. In vroeger tijden was er een "telefoonsysteem" gemaakt van grote houten planken op de stenen kast, die werd gebruikt om communicatiesignalen in de richting van de Rijn door te geven. Er zijn veel legendes en mythen over de Weiselberg en zijn "stenen zee". De »Major-Griesheimer Stollen« (Genoveva-Stollen) is een ca. 35-40 m lange tunnel die in hoefijzervorm onder de rots van de top van de Weiselberg doorloopt. Het werd voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd als onderdeel van de verdedigingslinie »Westwall« en diende als schuilplaats voor soldaten. De tunnelingang, die nu is afgesloten, dient als leefgebied voor vleermuizen. Bron: Tekstinformatiebord

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 9 januari 2022

  • 𝗗𝗲𝗿 𝗪𝗲𝗶𝘀𝗲𝗹𝗯𝗲𝗴 𝗲𝗶𝗻𝗲 𝗮𝘂ß𝗲𝗿𝗴𝗲𝘄ö𝗵𝗻𝗹𝗶𝗰𝗵𝗲 𝗴𝗲𝗵𝗲𝗶𝗺𝗻𝗶𝘀𝘂𝗺𝘄𝗶𝘁𝘁𝗲𝗿𝘁𝗲 𝗦𝘁ä𝘁𝘁𝗲 - Deel 1

    De Weiselberg is een van de meest legendarische locaties in het thuisgebied. Er zijn elf legendes, waarvan er drie of vier niet als onafhankelijke Weiselberglegendes worden beschouwd, omdat ze waarschijnlijk uit andere volksverhalen op de mysterieuze Weiselberg zijn overgebracht.

    𝑺𝒂𝒈𝒆𝒏 𝒊𝒏 𝒅𝒆𝒓 𝑲𝒖𝒓𝒛𝒇𝒂𝒔𝒔𝒖𝒏𝒈

    𝔥𝔢𝔯𝔯𝔩𝔦𝔠𝔥𝔢 𝔖𝔠𝔥𝔩𝔬𝔰𝔰 𝔞𝔲𝔣 𝔡𝔢𝔪 𝔚𝔢𝔦𝔰𝔢𝔩𝔟𝔢𝔯𝔤

    Een prachtig kasteel, waarin een vriendelijke en rechtvaardige koning woonde, sierde ooit de bergtop. In het topgebied vindt u nog steeds uitgehouwen zandsteen van waarschijnlijk vroeger heilige gebouwen uit de Romeinse tijd. Het ronde terras en de stenen muur met droge stenen muur in het topgebied zijn van onbekende tijd en functie.

    ö𝔫𝔦𝔤𝔰𝔟𝔢𝔱𝔱

    Het bed van de welwillende en rechtvaardige koning, vermoord door een snode hand, veranderde in steen op het moment van de gruwelijke daad. Het ronde terras rondom de bergtop geeft het de uitstraling van een grafheuvel. De veldnaam van het topgebied van de Weiselberg wordt sinds mensenheugenis "Auf Königsbett" genoemd.

    ö𝔫𝔦𝔤𝔰𝔨𝔢𝔩𝔩𝔢𝔯

    Er is een kostbaar kasteel in de berg. Slechts af en toe komt de koning, die er woont, aan het licht door de toegang tot dit ondergrondse kasteel, de koninklijke kelder, die gevuld is met goud en edelstenen. Een van de voormalige agaattunnels op de Weisetberg heet "Königskeller".

    ℌ𝔲𝔪𝔪𝔢𝔩𝔴𝔢𝔦𝔰𝔢𝔩

    In het binnenste van de berg wacht een koningin, betoverd als een hommel, op haar verlossing. Een mogelijke verklaring voor de oorsprong van de bergnaam, waarvan de oorsprong nog steeds niet duidelijk is vastgesteld.
    Bron: Tekstinformatiebord

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 12 januari 2022

  • 𝗗𝗲𝗿 𝗪𝗲𝗶𝘀𝗲𝗹𝗯𝗲𝗴 𝗲𝗶𝗻𝗲 𝗮𝘂ß𝗲𝗿𝗴𝗲𝘄ö𝗵𝗻𝗹𝗶𝗰𝗵𝗲 𝗴𝗲𝗵𝗲𝗶𝗺𝗻𝗶𝘀𝘂𝗺𝘄𝗶𝘁𝘁𝗲𝗿𝘁𝗲 𝗦𝘁ä𝘁𝘁𝗲 - Deel 2

    𝔢𝔦𝔫𝔤𝔯𝔞𝔳𝔦𝔢𝔯𝔱𝔢𝔫 ℜ𝔲𝔫𝔢𝔫

    Geesthanden hebben mysterieuze runen gegraveerd in de zeshoekige stenen pilaren. Wat hier wordt bedoeld, zijn de meestal lijnachtige groefpatronen die op het oppervlak van de stenen pilaren verschijnen. Ze ontstonden in de loop van de verwering in zwakke delen van het gesteente, veroorzaakt door krimpscheuren.

    𝔇𝔢𝔯 "𝔣ü𝔯𝔦𝔤𝔢" ä𝔤𝔢𝔯

    Vrouwen die hout zoeken in het knoestige beukenbos hebben herhaaldelijk een "vurige" jager ontmoet. Het gebied van de rotsachtige zee met zijn ongerepte bomen wordt blijkbaar gezien als een verblijfplaats van spookfiguren vanwege de afzondering en ontoegankelijkheid.

    "𝔦𝔯𝔯𝔢"

    Een bleek gloeiend licht stijgt soms op van de bergtop naar de moerassige weiden en laat nachtwandelaars rillen. Een spookachtig verhaal dat zich ontwikkelde rond de mysterieuze Weiselberg.

    𝔅𝔲𝔯𝔤 𝔞𝔪 𝔖ü𝔡𝔥𝔞𝔫𝔤 𝔡𝔢𝔰 𝔅𝔢𝔯𝔤𝔢𝔰

    Duistere kerels bouwden ooit een kasteel op de zuidelijke helling van de berg. Ze stortte in toen ze de rechtvaardige koning vermoordden die op de bergtop woonde. De zee van rotsen op de zuidelijke helling kan de indruk wekken van een ingestort fort.

    De legende van een gouden koets in de Weiselberg of gouden appels die op een fontein te zien waren, zijn legendes die vaker in het thuisgebied voorkomen en die werden overgebracht naar de Weiselberg. Bron: Tekstinformatiebord

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 12 januari 2022

Maak een gratis komoot-account aan om nog 11 andere tips van insiders te krijgen.

loading

Locatie: Freisen, St. Wendel, Saarland, Duitsland

Meest bezocht in
  • Jan
  • Feb
  • Mrt
  • Apr
  • Mei
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
Weerbericht - Freisen
loading