komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Verenigde Staten van Amerika
Missouri

Laclede County

Lebanon

Libanon - West Elm/Zuid Jefferson

Inspiratie
Bezienswaardigheden
Verenigde Staten van Amerika
Missouri

Laclede County

Lebanon

Libanon - West Elm/Zuid Jefferson

Libanon - West Elm/Zuid Jefferson

Toerfiets Highlight

Aanbevolen door 2 fietsers

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Lebanon, Laclede County, Missouri, Verenigde Staten van Amerika

Beste fietsroutes naar Libanon - West Elm/Zuid Jefferson
Tips
  • Lebanon, Missouri is de provinciehoofdstad van Laclede County en een van de vele interessante steden langs Route 66.

    Een bezienswaardigheid in Libanon langs Route 66 is Wrink's Market, die in juni 1950 werd geopend en in bedrijf bleef tot de dood van Glenn Wrinkle in maart 2005. Dit was een unieke vintage markt waar je niet alleen eten kon zien, maar ook verzamelobjecten, fournituren en Route 66-memorabilia.

    De hoofdattractie was echter altijd Glenn Wrinkle zelf, die de Route 66-reiziger wist te verbazen met zijn verhalen over meer dan een halve eeuw langs de Mother Road. Helaas verloor de straat nog een paragraaf in zijn geschiedenis toen meneer Wrinkle in maart 2005 stierf en de familie de inhoud van de winkel veilde. Zijn zoon blies de markt kort nieuw leven in als buurtwinkel, maar sloot in 2009.

    In juni 2017 werd Wrinks Market opnieuw nieuw leven ingeblazen door zijn kleindochter Katie Hapner. Hapner vertelde de Lebanon Daily Record: "Ik denk dat Wrink's Market hier zou moeten zijn. Mijn grootvader hield van Route 66 en alle mensen die er doorheen kwamen. Daarom deed hij het en ik denk dat ik het daarom wil doen. Het is voor haar, zijn klanten, de mensen van wie hij zoveel hield. "

    Gelegen in het zuiden van Missouri aan de rand van de Ozarks, ligt Libanon aan de Interstate 44. Tegenwoordig groeit dit kleine stadje met ongeveer 12.000 inwoners, hoewel genesteld tussen bloeiende bomen, koele beekjes en glooiende heuvels, snel. Toch zijn er nog steeds prachtige glimpen van vintage Amerika te vinden in de bloeiende winkelcentra en hotels in franchise.

    Libanon staat ook al lang bekend om zijn "magnetische" water. Er wordt gezegd dat gereedschappen die in contact kwamen met het water van de bronnen magnetisch werden en dat het water genezende krachten zou hebben. Daarom maakten toeristen al vroeg pelgrimstochten naar de plek om er in te baden.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 20 april 2020

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Lebanon, Laclede County, Missouri, Verenigde Staten van Amerika

Weerbericht - Lebanon
loading