komoot
  • Routes
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zuid-Korea

[Mungyeong Saejae] 3 poorten - 1 poort

Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zuid-Korea

[Mungyeong Saejae] 3 poorten - 1 poort

[Mungyeong Saejae] 3 poorten - 1 poort

Wandel Highlight (Segment)

Aanbevolen door 2 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Zuid-Korea

Beste wandelroutes naar [Mungyeong Saejae] 3 poorten - 1 poort
Tips
  • Mungyeongsaejae is de hoogste en moeilijkste heuvel om te wandelen op de Yeongnamdaero, die de Han-rivier en het Nakdong-riviergebied verbindt over de Joryeong-berg op het Bekdudaegan-gebergte. Het wordt al lang beschouwd als een belangrijke regio voor sociale, culturele en economische distributie, evenals een strategische militaire locatie. Saejae betekent dat de heuvel zo hoog is dat zelfs vogels het moeilijk vinden om te overwinnen. Oude teksten verwijzen er ook naar als een met gras begroeide (eoksae), beboste heuvel, vandaar Saejae. Het is ook gelegen tussen Haneuljae en Iwoorijae, waardoor het een andere naam heeft gekregen, Saejae (de heuvel ertussen), of de nieuwe heuvel.
    Na de Japanse invasie van Imjin (1592), werd Mungyeongsaejae aangewezen als een militair bolwerk met drie poorten - Juhulgwan, Jogokgwan en Joryeonggwan (historische site nr. 147).
    Mungyeongsaejae heeft een prachtig schilderachtig uitzicht en is beroemd om zijn historisch erfgoed en volksverhalen en liederen. Historische overblijfselen zoals Wonteo (locaties van zwerversaccommodaties) en Gyogwijeongteo (een locatie waar eerdere provinciegouverneurs van Gyeongsang hun administratieve stempels overdroegen aan hun vervangers), gerestaureerd in 1999, bevinden zich hier. Hier is ook een Sanbuldyosim-relikwie te vinden, een vuurwaarschuwingsbord gemaakt van steen (cultureel erfgoedmateriaal nr. 226). Het hele gebied is de historische plaats van de Japanse invasie van Imjin, generaal Sinrip, de historische legendes van de Donghak-sekte en patriottische milities, evenals verschillende historische volksverhalen. Dienovereenkomstig werd de regio in 1974 aangewezen als plaatselijk monument (nr. 18) en in 1981 beschermd als provinciaal park, waardoor het een steeds populairdere toeristische bestemming werd.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 10 december 2019

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Zuid-Korea

Informatie

  • Afstand9,85 km
  • Stijging150 m
  • Downhill420 m
Weerbericht - Zuid-Korea
loading