komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Ierland
Munster, Ireland
Kerry

Paddle the length of Caragh Lake – Reeks District

Inspiratie
Bezienswaardigheden
Ierland
Munster, Ireland
Kerry

Paddle the length of Caragh Lake – Reeks District

Paddle the length of Caragh Lake – Reeks District

Wandel Highlight

Aanbevolen door 3 wandelaars

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Kerry, Munster, Ireland, Ierland

Beste hikes naar Paddle the length of Caragh Lake – Reeks District
Tips
  • De vallei waarin Caragh Lake ligt, is uitgehouwen door machtige gletsjers uit de ijstijd, maar laat je niet misleiden door de vredige omgeving. Als er een wind opsteekt, zal het oversteken van de zes kilometer over dit gletsjermeer, een van de Reeks District Big Five, zelfs doorgewinterde kajakkers op de proef stellen.

    Praat met lokale partneraanbieders over bootverhuur, instructie en ondersteuning. Een lijst hiervan is te vinden op reeksdistrict.com/bigfive. Je zou op zijn minst een uur op het water moeten verwachten. Passende training, drijfhulpmiddelen en kleding zijn essentieel.

    Om je peddel in te pakken als onderdeel van de Big Five, maak je een foto van in- en uitstappen en voeg je ze toe aan de hoogtepunten.



    ------------------------------



    Dingle Bay, op een van de meest westelijke punten van Ierland, snijdt diep in het Ierse vasteland en biedt unieke contrasten met zijn ruige kliffen en de weelderige groene heuvels van County Kerry. Slechts een paar kilometer ten zuiden van de baai, in een vredige vallei, ligt Lake Caragh - een pittoresk meer dat ooit werd gevormd door de gletsjers van de laatste ijstijd.

    De sfeer is hier volkomen vredig en idyllisch - maar laat je niet voor de gek houden: als het hard waait, ben je hier verzekerd van een uitdagend buitenavontuur. Zelfs voor ervaren kajakkers is de zes kilometer over het meer een echte uitdaging - je bent minimaal een uur op het water, een bepaalde conditie, een reddingsvest en het juiste Aius-pantser zijn essentieel. Maar juist daarom is de kajaktocht over het gletsjermeer onderdeel van de Reeks District Big Five Challenge.

    Om deel te nemen aan de uitdaging heb je natuurlijk een kajak nodig - en een fooi of twee van een local kan ook geen kwaad. Meer informatie en een lijst met lokale contacten vind je op reeksdistrict.com/bigfive. Nu hoef je alleen nog maar een foto van je kajaktocht in het juiste komoot-hoogtepunt te plaatsen en je bent geslaagd voor de eerste uitdaging van de Big Five.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 15 mei 2019

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Kerry, Munster, Ireland, Ierland

Weerbericht - Kerry
loading