komoot
 • Inspiratie
 • Routeplanner
 • Features
Inspiratie

Cycad Forest, Modjadji

Cycad Forest, Modjadji

Wandel Highlight

Gecreëerd door komoot-gebruikers
Aanbevolen door Pam

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Modjadji Cycad Reserve

loading

Tips

 • Pam

  Het 560 hectare grote Modjadji Cycad-reservaat is een uniek natuurlijk bos dat ongerept is gebleven en heel erg lijkt op het was in de prehistorie toen zoogdierachtige reptielen door het gebied zwierven en deze planten als hun belangrijkste voedselbron gebruikten.
  Sommige van de cycaden bereiken hier een hoogte van 13 meter en dragen kegels die maar liefst 34 kg wegen, waardoor ze de reuzen van hun soort zijn.
  De planten zaaien tussen december en februari, de beste tijd om ze te bekijken.
  Maak een rustige wandeling door het reservaat, dat een reeks paden heeft die de berghellingen op en af leiden. U kunt ook wild spotten zoals blauwe gnoes, waterbokken, nyala's, impala's en bosbokken, en enkele van de 170 vogelsoorten die hier zijn geregistreerd.
  Je kunt ook een rondleiding krijgen door het dorp Modjadji, dat in de 16e eeuw werd gesticht door de oorspronkelijke regenkoningin Modjadji.
  De legende gaat dat de Karanga-stam, een matriarchale stam wiens koningin speciale regenmakende krachten bezat, hierheen vluchtte uit Zimbabwe. Blijkbaar waren de Regenkoningin en haar medereizigers betoverd door de cycadbossen hier, evenals de prachtige Bolobedu-bergen, en besloten ze een nieuw koninkrijk te beginnen.
  De nieuw gevormde stam van de Bolobedu noemde hun Regenkoninginnen 'de Modjadji' en ze hebben sindsdien geregeerd.
  De Modjadji-regenkoningin, vereerd om haar regenmakende krachten, zou zelfs in het hart van de machtige Zulu-krijger, koning Shaka, angst hebben gewekt.

  vertaald doorOrigineel tonen
  • 2 mei 2022

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading
Locatie: Zuid-Afrika

Weerbericht - Zuid-Afrika

loading