komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zuid-Afrika

Orange River

Orange River

Wandel Highlight

Aanbevolen door Pam

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Zuid-Afrika

Beste hikes naar Orange River
Tips
  • De Oranjerivier (officieel Oranje genoemd) is een rivier in zuidelijk Afrika. Het is 2.160 kilometer (1.340 mijl) lang. Het begint in Lesotho en is daar de langste rivier. Voor grote delen van zijn koers vormt het de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië.Het stroomgebied van de Oranjerivier strekt zich uit tot in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. De rivier begint in de Drakensbergen. Het loopt alleen door de stad Upington: het loopt niet door andere grote steden.De rivier is belangrijk voor de Zuid-Afrikaanse economie.
    Het water wordt gebruikt voor irrigatie en waterkracht. De rivier werd door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Robert Jacob Gordon de Oranjerivier genoemd ter ere van de Nederlandse heersende familie, het Huis van Oranje.
    De rivier. De Oranje Rivier ontspringt op de westelijke hellingen van de Drakensbergen in Lesotho en stroomt meer dan 2250 km westwaarts naar de Atlantische Oceaan bij Oranjemund. Het grootste deel van deze afstand stroomt het door dorre semi-woestijnlandschappen en vormt de laatste 450 km de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië.De Oranjerivier mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Oranjemund, een diamantmijnstad in het zuiden van Namibië. Oranjemund betekent "Mond van Oranje" in het Duits en zo heeft de stad zijn naam gekregen, aangezien het aan de monding van de Oranjerivier ligt

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 9 oktober 2021

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Zuid-Afrika

Weerbericht - Zuid-Afrika
loading