komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zuid-Afrika

Swartbos Trail

Swartbos Trail

Wandel Highlight

Aanbevolen door 3 wandelaars

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Kruger to Canyons Biosphere Reserve

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Zuid-Afrika

Beste hikes naar Swartbos Trail
Tips
  • Swarbos-pad (het Lesodi-pad)
    Het Swartbos-pad slingert zich heel zacht door het inheemse bos van Magoebaskloof en is een middelmatig tot moeilijk pad, maar is goed gemarkeerd en onderhouden. Het begint aan de overkant van Sandford Heights Nursery en naast Magoebaskloof Hotel. Kaarten zijn verkrijgbaar bij beide locaties.
    Enkele bezienswaardigheden op de route zijn:
    De kathedraalboom - dit is een wurgwijnstok die schrijlings op verschillende bomen stond en nu doet denken aan een kathedraalgewelf.
    Zaagkuil - 19e-eeuwse houthakkers groeven een kuil onder grote gekapte bomen zodat ze ze in planken konden zagen met één persoon eronder en één persoon bovenop.
    De neus - een richel die uitsteekt tussen twee rivierdalen.
    The Pipe- een wurgwijnstok waar zijn boomslachtoffer is gestorven en weggerot, waardoor alleen de buis overblijft die door de wijnstok wordt gevormd.
    De heuvel - dit is een onverwachte heuvel in het midden van de Magoebaskloof. Geniet van het prachtige uitzicht, zowel terug naar het hotel als door de vallei naar de Tzaneen Dam.
    Vogels en dieren op het pad zijn onder meer de Knysna Loerie met zijn kenmerkende kwakende roep. Er is een troep Samango-apen in het bos. Op bepaalde tijden van het jaar, wanneer er voedsel beschikbaar is, zal de zeldzame Kaapse papegaai in dit gebied te zien en te horen zijn. Hun roep is een kenmerkende kreet en ze vliegen in koppels van 20 of meer

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 24 juli 2021

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Zuid-Afrika

Weerbericht - Zuid-Afrika
loading