komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Zuid-Afrika

Phiphidi Waterfalls

Phiphidi Waterfalls

Wandel Highlight

Aanbevolen door Pam

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Vhembe Biosphere Reserve

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Zuid-Afrika

Beste hikes naar Phiphidi Waterfalls
Tips
  • De Phiphidi-waterval ligt in de landelijke provincie Limpopo aan de voet van de Soutpansberg (Dzwaini), de noordelijkste bergketen van Zuid-Afrika. Het isolement van de regio van de rest van Zuid-Afrika heeft bijgedragen aan het behoud van de traditionele culturen en geloofspraktijken van de inheemse bewoners. Van de vele stamvolken die in de provincie Limpopo wonen, behoort ongeveer 12 procent van de bevolking tot de taalgroep Venda.
    De vhaVenda-clans worden algemeen beschouwd als de inheemse volkeren van de regio. Ze delen een kosmologie en cultuur die hun huidige samenleving vormgeven, inclusief initiatieriten voor hun adolescenten, rijke artistieke tradities en verantwoordelijkheid voor het bewaren van heilige gronden. Onder de vhaVenda-clans zijn de Ramunangi de erkende beheerders van de Phiphidi-waterval.
    De Ramunangi zijn een verspreid volk en veel leden hebben de regio verlaten om in grotere steden te gaan werken; degenen die blijven werken in traditionele landbouw-, veeteelt- of mijnbouwindustrieën en er wordt aangenomen dat ze ongeveer 1.000 tellen. Ondanks hun kleine aantal is het generatiegeheugen sterk, en de Ramunangi voelen een grote verantwoordelijkheid om hun eeuwenoude toewijding aan de waterval voort te zetten.
    Phiphidi ligt in een bosrijk gebied aan de Mutshindudi-rivier en behoort tot een cluster van nabijgelegen heilige plaatsen waar andere vhaVenda-clans voor zorgen, waaronder het heilige meer Fundudzi en het heilige bos Thathe Vondo. Bij Phiphidi worden de rivier, de watervallen en het omliggende bos allemaal als heilig beschouwd, en twee specifieke locaties worden als het meest heilig beschouwd: een rots boven de waterval, LanwaDzongolo genaamd, en het bassin eronder, Guvhukuvhu.

    vertaald doorOrigineel tonen
    • 5 juli 2021

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Zuid-Afrika

Weerbericht - Zuid-Afrika
loading