Wandel Highlight
Locatie: Haelen, Limburg, Nederland
5,0
(18)
101
5,0
(10)
116
3,0
(3)
19
Een rustige plek met weids uitzicht over de prachtige heide.
1 juli 2017
De bakkerij is vernieuwd en in de zomer wordt er af en toe gebakken, zodat wandelaars kunnen genieten van warm brood als de Corona-situatie het toelaat.
Vroeger bakten bewoners zelf hun brood en gebak, maar vanwege brandgevaar gebeurde dat buiten. Op enige afstand van de gebouwen werden bakhuisjes gebouwd, met de oven achterin en de baktafels vooraan, om het bakken voor te bereiden. Aan de muren werden rekken of planken gehangen waarop de bakproducten konden worden geplaatst. Bakken gebeurt traditioneel op vrijdag. Wanneer de oven werd gestookt met meidoorn- of dennenhout, kwam er een duidelijke geur vrij door de verbranding van de oliën en harsen in het hout. Het brood nam de geur op en kreeg daardoor een bijzondere smaak.
13 februari 2022
In de zomermaanden wordt er één keer per maand op zondag brood gebakken in de bakkerij. Ik heb de data voor 2022 als foto bijgevoegd.
10 april 2022
Maak een gratis komoot-account aan om nog 5 andere tips van insiders te krijgen.
Locatie: Haelen, Limburg, Nederland
5,0
(18)
101
5,0
(10)
116
3,0
(3)
19