komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie
Bezienswaardigheden
Verenigde Staten van Amerika
California
Mendocino County

Roosevelt elk 🐏

Roosevelt elk 🐏

Wandel Highlight

Aanbevolen door 𝑻𝒓𝒂𝒗𝒆𝒍𝒆𝒓 πŸ•ŠοΈ

Deze Highlight is in een beschermd gebied

Controleer de lokale regels voor: Sinkyone State Wilderness

Bekijk de routes
  • Breng me hierheen
  • Wijziging voorstellen
loading

Locatie: Mendocino County, California, Verenigde Staten van Amerika

Beste hikes naar Roosevelt elk 🐏
Tips
  • De Roosevelt-eland (Cervus canadensis roosevelti), is de grootste van de vier overgebleven ondersoorten van elanden in Noord-Amerika.
    Ze varieerden van San Francisco tot British Columbia. In 1848 begon de bevolking af te nemen als gevolg van marktjacht met de goudkoorts en nederzetting. Wetgeving aangenomen in 1872 om jacht en verkoop te beperken. Vanaf de jaren 1880 werden veel elanden gedood voor hun slagtanden (bovenhoektanden). De situatie werd zo slecht dat de jacht in 1899 illegaal werd. De aantallen herstelden zich enigszins en de beperkte jacht op sommige elandensoorten werd in de jaren zestig hervat.
    In 1982 werden 17 Roosevelt-elanden verplaatst van Gold Bluffs Beach, Humboldt County, naar King Range en gescheiden in kuddes langs de kust tot aan Fort Bragg. Ongeveer 60 elanden, koeien en kalveren in verschillende groepen, en alleenstaande mannetjes, zwerven van Shelter Cove naar het zuiden naar Sinkyone Wilderness State Park.
    blm.gov/ca/st/en/prog/wildlife/watchable/areas/shelter.print.html
    De eland of wapiti (Cervus canadensis) is een van de grootste soorten binnen de hertenfamilie, Cervidae, ter wereld, en een van de grootste landzoogdieren in Noord-Amerika en Oost-AziΓ«. Dit dier moet niet worden verward met de grotere eland (Alces alces), waarvoor de naam "eland" op de Britse eilanden en EuraziΓ« van toepassing is.
    Vroege Europese ontdekkingsreizigers in Noord-Amerika, die bekend waren met het kleinere edelhert van Europa, dachten dat het grotere Noord-Amerikaanse dier op een eland leek en gaven het daarom de naam eland, wat de algemene Europese naam voor eland is. Het woord eland is verwant aan de Scandinavische elg/Γ€lg en de Duitse elch, die allemaal verwijzen naar het dier dat in Noord-Amerika bekend staat als de eland.
    en.wikipedia.org/wiki/Elk
    Roosevelt-elanden worden 3 m lang en 1,5 m hoog bij de schouder. Elandenstieren wegen over het algemeen tussen 300-500 kg, terwijl koeien 260-285 kg wegen.
    Sommige volwassen stieren van Raspberry Island in Alaska hebben bijna 600 kg gewogen.

    vertaald doorβ€’Origineel tonen
    • 16 december 2016

Goed op de hoogte? Log in om een tip voor andere avonturiers toe te voegen!

loading

Locatie: Mendocino County, California, Verenigde Staten van Amerika

Weerbericht - Mendocino County
loading