Het beheren van je privacy-instellingen

De privacy-instellingen van komoot geven je de controle over wie jouw Tours en Collecties kan zien, wie je kan volgen en zelfs wie je kan vinden in de zoekfunctie voor vrienden – zo kun je komoot gebruiken op de manier die bij jou past.

In deze gids lees je welke verschillende privacyniveau's beschikbaar zijn en hoe je de juiste privacy-instellingen voor jou vindt.

Stel je privacyzones in

Het instellen van een privacyzone rondom plekken zoals je huis, werkplek of huizen van familieleden maken deze locaties privé voor jou. Start- en eindpunten van je Tours binnen deze zones zijn alleen zichtbaar voor jou.

Organiseer je volgers

Net zoals je in het echte leven je vrienden kunt kiezen, geeft komoot je de mogelijkheid om je volgers uit te zoeken. Kies de personen uit je volgers die je het meest vertrouwt, of degenen die je het leukst vindt, en voeg ze aan je goede vrienden-lijst toe. Zo kun je Tours en Collecties delen met een select groepje. Als je liever niet wilt dat iemand je volgt blokkeer je deze persoon eenvoudig. Leer hier meer over het blokkeren van volgers.

Beheer de privacy van je account

Als je maximale privacy voor je komoot-profiel wilt kun je je hele account privé maken. Alleen goedgekeurde volgers – volgverzoeken die je persoonlijk bevestigd hebt – kunnen jouw profiel, Tours en Collecties zien en erop reageren. Je kunt je avonturen niet delen met mensen die jou niet volgen.

De zichtbaarheid van je account bekijken

Bepaal wie jouw content ziet

Het delen van waardevolle informatie over avonturen met gelijkgestemden vormt de kern van komoot, maar er zijn natuurlijk ook ritten, wandelingen of hardloopsessies die je liever voor jezelf houdt, of alleen met je goede vrienden wilt delen. Door de zichtbaarheid van elke Tour die je plant of voltooit aan te passen, kun je helemaal zelf bepalen wie jouw activiteiten op komoot kan zien.

  • Alleen jij

    Je Tours zijn standaard privé. Niemand kan ze zien of erop reageren in je profiel en andere komoot-gebruikers krijgen geen melding als jij een privé Tour voltooit.

  • Goede vrienden

    Als je je Tour deelt met de mensen op je goede vrienden-lijst krijgen zij een melding over je activiteit en kunnen ze jouw Tours op je profiel zien en erop reageren. Je Tour is verder voor iedereen onzichtbaar.

  • Alle volgers

    Als je een privé profiel hebt, kun je ervoor kiezen om je Tours te delen met je volgers. Iedereen die je volgt kan je activiteiten zien en erop reageren. Mensen die jou niet volgen zien deze Tours niet.

  • Iedereen

    Als je profiel openbaar is kan iedereen op komoot de Tours die je op openbaar hebt gezet zien en erop reageren – en erdoor geïnspireerd raken.

Voor Collecties gelden dezelfde opties, die je apart van je Tour-instellingen kunt beheren. De standaardinstelling is privé. Je kunt deze instellingen aanpassen voor elke Tour of Collectie. Als je ervoor kiest om je Tours privé te houden kun je – zonder ze openbaar te maken – wel mensen taggen en uitnodigen. Tips en foto's die je deelt via Highlights zijn altijd zichtbaar, zodat andere komoot-gebruikers dankzij jouw advies gave avonturen kunnen plannen.

Pas je standaardinstellingen aan

Meer hulp nodig? Bezoek ons Helpcentrum