Inspiratie

Nijmegen

Wandelen rond Nijmegen

in
Foto: Hoekschop1

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

In en rondom Nijmegen kun je oneindig wandelen. Niet voor niets wordt de oudste stad van ons land ook wel de wandelhoofdstad van Nederland genoemd. Nijmegen is natuurlijk bekend vanwege de Nijmeegse Vierdaagse, het jaarlijkse wandelevenement waar bijna 50.000 wandelaars voor komen opdraven. De wandelroutes van deze tocht voeren onder andere door het Rijk van Nijmegen, de streek rondom de stad die goed is voor uren wandelplezier. 

In het Rijk van Nijmegen slenter je door de uiterwaarden van de rivier de Waal of langs de dichte bossen en heuvels rondom Berg en Dal of Groesbeek. Kom tot rust met een ontspannende wandeling over de Mookerheide of beklim de Duivelsberg en geniet van de uitzichten over deze regio. 

Vergeet tot slot niet een stadswandeling door Nijmegen te maken. De oude stad aan de Waal werd ruim tweeduizend jaar geleden gesticht door de Romeinen. Tijdens oorlogen heeft Nijmegen veel te verduren gehad, en zijn door de wederopbouw oude en nieuwe bouwstijlen vermengd. Een wandeling langs middeleeuwse panden, stadsmuren en torens is zeer de moeite waard in deze gezellige stad aan de Waal.

Gemiddeld
03:45
13,6 km
Makkelijk
01:41
6,52 km
Zwaar
05:06
18,9 km
Gemiddeld
03:23
13,4 km
Makkelijk
01:58
7,20 km
Zwaar
07:04
27,0 km
Makkelijk
01:52
7,20 km
Makkelijk
01:15
4,81 km
Makkelijk
01:06
4,21 km
Makkelijk
01:27
5,72 km
Gemiddeld
03:30
13,6 km
Gemiddeld
04:19
16,8 km
Makkelijk
01:13
4,69 km
Gemiddeld
02:11
8,44 km
Makkelijk
01:02
3,96 km
Makkelijk
01:36
6,29 km
Gemiddeld
02:20
9,09 km
Makkelijk
01:18
5,00 km
Gemiddeld
02:50
11,2 km
Makkelijk
01:11
4,66 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Welkom in Nijmegen. In en rondom deze stad maak je prachtige wandelingen. Het Rijk van Nijmegen wordt gekenmerkt door grote verscheidenheid aan landschappen. Hier wandel je door drassige oeverlandschappen langs de Waal, door uitgestrekte bossen, over flinke heuvels en langs stille vennetjes. 


Beklim de acht heuvels in het Rijk van Nijmegen

Als je van heuvels houdt, zit je goed in het Rijk van Nijmegen. Een van de mooiste en beroemdste wandelingen van Nederland is de N70. Deze loopt door het heuvelachtige gebied tussen Nijmegen en Beek en Dal. Zet je schrap, want onderweg beklim je acht ‘bergen’ en maak je maar liefst 370 hoogtemeters. Hierdoor waan je je soms in een echt berggebied. Je wandelt over onder meer de Boterberg, Sterrenberg en Duivelsberg, die deel uitmaken van een stuwwal die ontstaan is in de IJstijd. Onderweg geniet je van vergezichten over polderlandschap met kleine dorpjes en de slingerende rivier de Waal. Ga in dit gebied liefst doordeweeks wandelen, want vanwege de populariteit kan het er zeker in de weekenden soms druk zijn. 


Struinen door de Ooijpolder aan de WaalWandel langs de akkers en weilanden langs wilde bloemen in de Ooijpolder. Dit polderlandschap ligt in de uiterwaarden van de Waal en maakt onderdeel uit van Nationaal Landschap De Gelderse Poort. Deze polder wordt gekenmerkt door kleine dorpen, boerderijen en een unieke diversiteit aan dier- en plantensoorten doordat delen van deze polder regelmatig onder water staan. Wandel over de drassige graspaadjes en geniet van de luide kikkerconcerten in het voorjaar. Als je geluk hebt, kom je de bever en otter tegen. Een grotere kans heb je om Konikpaarden en Gallowayrunderen tegen het lijf te lopen die rondgrazen in dit bijzondere poldergebied. 


Wandel door de oude en nieuwe stad 

Ontdek de oudste stad van Nederland met een historische stadswandeling. De geschiedenis gaat hier ruim tweeduizend jaar terug, toen de Romeinen hier neerstreken en Nijmegen uitgroeide tot een belangrijke stad. De stad heeft in oorlogen veel te verduren gehad waardoor delen van het historische centrum verloren zijn gegaan. Geslaagde wederopbouw behield het levendige karakter en biedt nu een interessante mix voor een wandeling langs oude en nieuwe bouwwerken van deze stad.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
Inspiratie

Nijmegen