komoot
Inspiratie

Amsterdam

Wandelen rond Amsterdam

Wandelen

in

X_found
Foto: Lufthansa

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Wandelen in en rond Amsterdam is een ware belevenis. De hoofdstad van Nederland is wereldberoemd vanwege de grachten, oude pakhuizen en Amsterdamse School-bouwstijl. Maar ook de vele musea, ontelbare cafés en restaurants en romantische steegjes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht. 


Amsterdam is relatief klein, waardoor je de stad perfect kunt ontdekken tijdens een wandeling. Ook ben je te voet zo de stad weer uit en wandel je door Landelijk Noord, de havens, polders of het Amsterdamse Bos. 


In Amsterdam liggen meerdere prachtige parken die uitnodigen voor een wandeling en rondom de stad vind je op een steenworp afstand genoeg natuur om je kilometers te maken. In de toeristische folders wordt Zandvoort tegenwoordig Amsterdam Beach genoemd. Niet zo gek, als je je bedenkt dat je met de trein vanaf Amsterdam Centraal in exact een half uur met je voeten in het zand staat.

Gemiddeld
04:08
16,2 km
Zwaar
05:35
21,9 km
Zwaar
05:16
20,5 km
Gemiddeld
03:22
13,2 km
Gemiddeld
02:22
9,25 km
Gemiddeld
02:47
10,9 km
Gemiddeld
02:32
9,96 km
Gemiddeld
02:29
9,74 km
Makkelijk
01:53
7,39 km
Makkelijk
01:57
7,58 km
Gemiddeld
03:43
14,7 km
Makkelijk
01:21
5,31 km
Gemiddeld
01:43
6,80 km
Makkelijk
01:52
7,32 km
Makkelijk
01:30
5,91 km
Gemiddeld
02:18
9,01 km
Gemiddeld
03:23
13,3 km
Makkelijk
01:09
4,58 km
Gemiddeld
04:30
17,7 km
Gemiddeld
03:40
14,5 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

In Amsterdam raak je nooit uitgekeken. De grootste stad van Nederland is in vergelijking met andere wereldsteden een dorp en daarom perfect om te voet te verkennen. Je kunt gaan wandelen in het oude centrum, met de bekende grachten, de wallen en musea. Of zoek je liever het groen op? Wandel dan naar de bekende stadsparken, zoals het Vondelpark, Rembrandtpark, Westerpark of Oosterpark. In Amsterdam zijn er oneindig veel stadswandelingen waar je uit kunt kiezen. 


Wandelen door het Amsterdamse Bos

Ten zuiden van de stad ligt het Amsterdamse Bos op je te wachten. Deze groene oase is geheel door mensenhanden aangelegd. Tijdens de crisisjaren in de jaren dertig van de vorige eeuw werd het Boschplan uitgevoerd als werkverschaffing. Veel mensen waren werkloos en moesten in ruil voor een uitkering aan het werk. 

Tegenwoordig is het Amsterdamse Bos een geliefde plek om te wandelen voor inwoners en bezoekers van Amsterdam. Er lopen diverse wandelroutes door het bos en verschillende monumenten herinneren aan de bijzondere manier waarop dit bos tot stand is gekomen. Voor een welverdiende pauze kun je terecht bij de gezellige pannenkoekenboerderij. 


Prachtig wandelen in Landelijk Noord

Net boven Amsterdam waan je je in een andere wereld. Je wandelt hier door oneindige weilanden, langs slootjes en knotwilgen, akkers en met zicht op het IJ en het IJmeer. Wandel door de piepkleine dorpjes en je hebt het idee dat de tijd hier heeft stilgestaan. Drie dorpen in Landelijk Noord hebben de status van beschermd dorpsgezicht: Durgerdam, Holysloot en Ransdorp. Kies de leukste wandelroute uit en geniet van dit prachtige stukje Nederland.


Wandelen aan de kust

Vanuit Amsterdam ben je met de trein in een half uurtje in Zandvoort aan Zee, tegenwoordig ook wel bekend onder de naam Amsterdam Beach. Een tussenstop in het mooie Haarlem is zeker een aanrader. Bij prachtig weer of als je juist wilt uitwaaien kun je heerlijk wandelen in de duinen en op het strand. Blijf hangen met een drankje in de hand tot je de zon in de zee ziet zakken om je wandeling perfect af te sluiten.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Amsterdam

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie