Inspiratie

Castricum

Wandelen rond Castricum

in
Foto: Anton Bichler

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Vanuit het dorp Castricum wandel je letterlijk alle richtingen op. Je kunt afwisselende wandelingen maken door landelijk gebied, maar de belangrijkste trekpleister van Castricum ligt aan de westkant: de ongeëvenaarde duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Zo ver je kunt kijken zie je glooiende duinen, afgewisseld met eikenbossen, kleine duinmeertjes en slingerende paadjes, met op de achtergrond altijd het ruisen van de zee. Het reservaat is niet alleen een natuurgebied, maar fungeert ook als waterzuivering. Honderdduizenden mensen drinken het water afkomstig uit Castricum en omgeving. 


Ook Castricum zelf is een bezoekje waard. Hou pauze of neem een afsluitend drankje op een terras en kijk rond in het kleine maar leuke dorp. En ben je toe aan iets heel anders, bezoek dan het bijzondere Huis van Hilde. Dit is een recentelijk geopend museum vlakbij het station, waar je een tijdreis maakt door de archeologische geschiedenis van Noord-Holland.


Wandelen rond Castricum is geweldig voor natuurliefhebbers. In de duinen zie je de meest uiteenlopende bloemen en planten, maar ook is deze plek favoriet bij veel verschillende vogels. Vergeet je verrekijker niet!

Gemiddeld
01:35
6,27 km
Gemiddeld
04:14
16,6 km
Makkelijk
01:43
6,76 km
Gemiddeld
03:11
12,6 km
Zwaar
06:51
27,1 km
Gemiddeld
01:45
6,98 km
Makkelijk
01:56
7,61 km
Gemiddeld
04:14
16,6 km
Gemiddeld
02:50
11,2 km
Gemiddeld
05:00
19,7 km
Gemiddeld
01:46
6,89 km
Gemiddeld
04:37
18,1 km
Gemiddeld
01:56
7,58 km
Makkelijk
01:31
5,98 km
Gemiddeld
03:42
14,5 km
Gemiddeld
02:09
8,41 km
Gemiddeld
01:42
6,73 km
Gemiddeld
02:30
9,83 km
Gemiddeld
02:47
10,9 km
Gemiddeld
03:13
12,7 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Noordhollands Duinreservaat

Als je gaat wandelen rond Castricum denk je waarschijnlijk het eerst aan het Noordhollands Duinreservaat. En terecht, want wandelen in het prachtige en bijzonder afwisselende duingebied is geweldig. Het hele gebied is maar liefst twintig kilometer lang en gemiddeld 2,5 kilometer breed. Dat betekent urenlang wandelplezier door de duinen richting het strand. Wist je dat in dit gebied jaarljks maar liefst 45.000.000.000 liter water wordt gezuiverd en daarmee omgezet in drinkwater? 


Denk aan je duinkaart


Let op! Om te wandelen in het Noordhollands Duinreservaat heb je een duinkaart nodig. Deze koop je makkelijk online op de website van PWN, waarna je direct digitaal je toegangskaart ontvangt. Je kunt een dagkaartje kopen, of een kaart voor een langere periode. Het is niet duur, voor slechts een paar euro heb je een ticket. Word je gecontroleerd en heb je geen kaartje gekocht, dan krijg je een fikse boete. Gewoon even regelen dus.


Uitwaaien op het stilste strand van Noord-Holland


De duinen zijn al prachtig, maar toch blijft het strand en de zee altijd van een aparte categorie. Daarbij is Castricum een heel rustig strand. Via de Stille Strandweg (what’s in a name?) wandel je via de duinen naar het zuidelijkste stuk van het strand. Hier wandel je  kilometerslang over het strand met alleen het geluid van de golven en kom je ultiem tot rust. Tijd voor een pauze? Plof lekker neer op een terrasje bij één van de gezellige strandpaviljoens en bestel wat lekkers. 


Kleurenpracht van de bloembollen rond Castricum

Vanaf ongeveer eind april tot begin mei kun je andere bijzondere wandelingen maken rond Castricum. In het gebied tussen het dorp en het nabijgelegen Egmond bloeien dan de bollenvelden. De verschillende uitbundige kleuren maken je instant vrolijk.


Meerdere dagen wandelen met Castricum als uitvalsbasis


Fan van de mooie omgeving van Castricum? Blijf gewoon een nachtje slapen en kies de volgende dag weer voor een andere wandeling. Slapen kan op de bekende camping Bakkum of kies een boerencamping in de buurt. Natuurlijk zijn er ook genoeg hotels en bed & breakfasts te vinden voor een heerlijke nacht aan de kust. Ga wandelen rondom Castricum en geniet.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
Inspiratie

Castricum