Inspiratie

Texel

Wandelen rond Texel

in
Foto: Jessi & 🐕🐾🐴

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Ga voor het ultieme eilandgevoel wandelen op Texel. Voel de wind door je haar en proef het zilt van de zee op je lippen tijdens een wandeling over dit Waddeneiland, dat bestaat uit polders, duinen, heidevelden en kleine dorpen. 


Wandel over het strand of door de duinen, langs oude boerderijen en door bossen. Natuurliefhebbers voelen zich thuis op op dit eiland. Texel is rijk aan bijzondere natuurgebieden zoals Nationaal Park De Duinen, dat bestaat uit meerdere landschappen zoals de De Slufter, De Mokbaai en Horspolders en Kreeftepolder. 


Vergeet de Waddenzeekust niet als je gaat wandelen op Texel. Niet voor niets staat dit gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De overtocht met de boot vanuit Den Helder duurt slechts twintig minuten en vertrekt ieder half uur. Ideaal voor een dagje Texel, weekend of langere vakantie. 


Omarm de schoonheid van de natuur en kies een van de wandelroutes van Texel. Bovendien is Texel de zonnigste plek van Nederland, dus waar wacht je nog op?

Gemiddeld
03:53
15,3 km
Makkelijk
01:58
7,78 km
Gemiddeld
02:55
11,4 km
Gemiddeld
03:31
13,8 km
Gemiddeld
02:10
8,61 km
Makkelijk
01:36
6,30 km
Makkelijk
01:33
6,14 km
Gemiddeld
03:19
13,1 km
Makkelijk
01:36
6,37 km
Zwaar
05:05
20,1 km
Gemiddeld
02:05
8,20 km
Gemiddeld
01:21
5,08 km
Gemiddeld
03:36
14,2 km
Gemiddeld
02:12
8,60 km
Makkelijk
00:57
3,75 km
Makkelijk
01:00
3,90 km
Gemiddeld
03:05
12,2 km
Gemiddeld
02:51
11,3 km
Makkelijk
01:07
4,42 km
Gemiddeld
02:51
11,3 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Gevormd door de wind, zee en de mens is Texel is het grootste eiland van de Waddeneilanden. De westkust van dit eiland bestaat uit uitgestrekte duingebieden, terwijl een zeedijk langs Waddenzee aan het oosten grens bepaalt tussen land en zee. Het binnenland bestaat uit bossen en polderlandschap en gezellige dorpen die welkome pauze bieden tijdens je wandeling. 


Wandelen langs de kust over duinen of dijken

Texel staat onder meer bekend om haar uitgestrekte strand. Over een lengte van maar liefst 30 kilometer strekt het strand zich uit over de westkust van het eiland. Het strand is ideaal voor iedereen die het hele jaar door wil uitwaaien. In de zomermaanden trek je je schoenen uit en volg je op je blote voeten de kustlijn door het water. In de herfst en winter voel je de frisse bries in je gezicht en warm je op met een drankje in een van de strandpaviljoens. 


Aan de oostkust van het eiland loop je volgens natuurorganisaties over de vogelboulevard van Texel. De kilometerslange dijk beschermt Texel tegen het hoge water maar biedt ook beschutting voor talloze vogelsoorten. Lopend over de dijk, tuur je over de Waddenzee, voortdurend scheren vogels over je heen en weer richting de zee die met name tijdens laagwater barst van het eten. 


Wandelen door Nationaal Park Duinen van Texel

Voor wie op zoek is naar afwisseling, gaat wandelen in Nationaal Park Duinen van Texel. In dit uitgestrekte duingebied aan de westkant van het eiland vind je veel variatie in het landschap. Kies jouw favoriete wandelroutes door kleurrijke heidevelden, uitgestrekte kwelders, dichte dennen- en loofbossen en duinvalleien. 


Met name De Slufter is een bijzondere plaats voor een wandelbezoek. Dit gebied staat in open verbinding met de zee en loopt bij hoogtij volledig onder. Bij een lage waterstand verschijnt een kronkelend krekenstelsel waar bijzondere planten zoals zeekraal en zoutmelde groeien. Een groot deel van De Slufter is beschermd broedgebied en niet toegankelijk, maar via de Sluftertrap kun je een pad volgen tot aan het strand. Zo begeef je je midden in het gebied en vergroot je de kans om de eidereend, bergeend, kluut of zeehond bij de geul te spotten.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
Inspiratie

Texel