Shop
Inspiratie

Eifel

Wandelen in de Eifel

Wandelen

in

X_found
Foto: rheinland-pfalz (CC BY-NC-ND 2.0)

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Wandelen in de Duitse Eifel is geweldig. Het landschap is hier onovertroffen, vooral door de heuvels die hier meer dan 10.000 jaar geleden zijn gevormd door vulkanische activiteit. Toen de vulkanen weer zwegen, versteende de lava en werden de hellingen als vanzelf prachtig groen door de begroeiing en vulden de lager gelegen kraters zich met water. 


Er lopen wandelroutes voor elk type wandelaar door de Eifel, op zoek naar kilometers of een klein ommetje, ongeoefend of juist ervaren. Je kunt daarbij kiezen uit allerlei verschillende wandelingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelpaden door uitgestrekte bossen of juist langs groene weilanden en vruchtbare akkers? In het dal volg je de slingerende loop van de rivier, terwijl je in de heuvels juist de hoogte weer opzoekt. Uniek in de Eifel zijn de zogenoemde Maaren, prachtige blauwgroene kratermeren die weerspiegelen in de zon. 

Gemiddeld
03:31
12,1 km
Gemiddeld
03:39
12,5 km
Gemiddeld
02:44
9,78 km
Zwaar
03:12
8,31 km
Gemiddeld
03:11
10,7 km
Gemiddeld
04:38
15,9 km
Gemiddeld
03:50
13,0 km
Gemiddeld
04:17
14,6 km
Zwaar
04:47
14,0 km
Gemiddeld
03:40
13,0 km
Gemiddeld
04:05
13,0 km
Gemiddeld
02:40
9,52 km
Gemiddeld
03:55
14,1 km
Gemiddeld
04:16
15,1 km
Gemiddeld
02:14
8,08 km
Gemiddeld
03:29
12,7 km
Zwaar
04:06
13,0 km
Gemiddeld
04:13
14,5 km
Zwaar
05:45
20,8 km
Zwaar
05:18
18,1 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Als je gaat wandelen in de Eifel heb je veel keuze uit verschillende wandelroutes. Het gebied is flink van formaat en ligt in het westen van Duitsland, tegen de grens van België en Luxemburg. Vanuit Nederland gezien begint de Eifel ongeveer bij Aken. Een klein gedeelte van de Eifel ligt trouwens in België. Je kunt er heerlijk wandelen in de prachtige natuur.


Wandelen in het Nationale Park Eifel 


Binnen het gebied de Eifel bestaat 110 vierkante kilometer uit nationaal park. Je kunt er wandelen door een indrukwekkend natuurlijk landschap met oerbossen van beuken en eiken, maar het nationale park is ook nog volop in ontwikkeling. Het gebied wordt steeds meer teruggeven aan de natuur, waardoor verschillende bedreigde dier- en plantensoorten terugkomen. Je spot hier bijvoorbeeld de zeldzame zwarte ooievaar, oehoe en wilde kat.


De bekende Eifelsteig


De bekendste wandeling in de Eifel is waarschijnlijk de Eifelsteig. Deze langeafstandswandeling van 313 kilometer loopt van Aken in Noordrijn-Westfalen en Trier in Rijnland-Palts. Je loopt dwars door het grootste hoogveengebied in Europa, de Hoge Venen. Onderweg herken je de vulkanische geschiedenis van de regio. Een ander hoogtepunt zijn de gekleurde zandsteenrotsen bij Trier. In 2015 werd de Eifelsteig verkozen tot mooiste langeafstandswandelroute van Duitsland.


Bijzonder in de Eifel: de Maren


Wie Eifel zegt, hoort er ongetwijfeld gelijk ‘Mare’ achteraan. Maar wat zijn Maren eigenlijk? Het zijn meertjes, wat de Latijnse naam “mare” verklaart. In het verleden waren hier vulkanen actief, die bij een uitbarsting een explosie in de grond veroorzaakten. Het gloeiend hete magma uit de vulkaan sloeg dan een holte, die vaak nog dieper de aarde in zakte door de instabiliteit van de grond. Als de vulkaan vervolgens weer ging slapen en de rust was wedergekeerd, vulden deze gaten zich met water. Oorspronkelijk waren er meer dan zeventig van deze Maren, tegenwoordig zijn er nog tien te vinden. Zwemmen in deze prachtige meren is een bijzondere belevenis, dus vergeet je zwemspullen niet tijdens je wandeling!


Bezoek de interessante steden van de Eifel


In de Eifel liggen zoveel wandelroutes door de uiteenlopende landschappen en natuur, dat je bijna de steden in de regio zou vergeten. Dat is zonde, want je vindt hier prachtige historische plaatsen met pittoreske straatjes, Middeleeuwse vakwerkhuizen, maar ook Romeinse overblijfselen, oude burchten en kastelen. Bezoek daarom bekende Duitse steden als Aken, Keulen, Koblenz of Trier en maak van je vakantie naar de Eifel een onvergetelijke ervaring.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Eifel

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie