Shop
Inspiratie

Madeira

Wandelen op Madeira

Wandelen

in

X_found

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Het prachtige Madeira staat ook wel bekend als Bloemeneiland en is geweldig om te wandelen. Nu het eiland meer en meer bekend komt te staan als wandelparadijs -en minder als winterbestemming voor senioren- weten steeds meer jongere wandelaars Madeira te vinden. 


Het klimaat is er het hele jaar door lenteachtig, hoewel het hoger in de bergen wat kouder en regenachtiger kan zijn. Wandelen door de ruige bergen is sowieso een uitdaging en je verbaast je over het waanzinnige uitzicht over het eiland en de zee. Vooral de prachtige bloemen die verspreid over het hele eiland uitbundig bloeien maken je wandeling op Madeira fantastisch. 


Het meest bijzonder aan wandelen op Madeira zijn de oude irrigatiekanalen die levada’s worden genoemd. Je kunt kilometers en kilometers wandelen over de paden die langs deze kanalen zijn aangelegd en geniet dan van de rust en de ruimte van het eiland.

Gemiddeld
03:59
11,6 km
Gemiddeld
02:02
6,85 km
Gemiddeld
03:00
8,05 km
Zwaar
07:40
15,4 km
Gemiddeld
02:20
5,83 km
Makkelijk
01:57
6,42 km
Gemiddeld
03:21
9,75 km
Gemiddeld
03:04
9,17 km
Gemiddeld
03:53
10,6 km
Gemiddeld
04:11
11,6 km
Gemiddeld
03:40
12,8 km
Gemiddeld
01:20
4,32 km
Gemiddeld
04:02
10,7 km
Gemiddeld
03:56
11,3 km
Gemiddeld
04:06
11,3 km
Makkelijk
00:57
3,13 km
Gemiddeld
01:48
4,94 km
Gemiddeld
04:23
13,9 km
Zwaar
05:38
18,2 km
Zwaar
04:52
9,04 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Madeira ligt zo’n zevenhonderd kilometer ten westen van de kust van Marokko en hoort bij Portugal. Lange tijd was het een favoriete bestemming om te overwinteren voor senioren, maar inmiddels is daar verandering in gekomen. Door de ruige bergen, indrukwekkende zee rondom en natuurlijk de massa’s bloemen die het eiland de bijnaam Bloemeneiland hebben gegeven, staat het eiland inmiddels hoog op de wensenlijst van menig avontuurlijke wandelaar. 


Wandelen langs de levada’s 

Om het zonnige en droge zuiden van water te voorzien, loopt er zo’n tweeduizend kilometer aan irrigatiekanalen vanuit de hoge bergen in het noorden. Deze kanalen worden levada’s genoemd. Via de levada’s wordt de regen die daar valt richting de akkers, wijngaarden en bananenplantages gebracht. 


Langs de irrigatiekanalen werden paden aangelegd, die oorspronkelijk bedoeld waren voor beheerders en boeren. Zo konden ze zich makkelijk verplaatsen, maar ook de levada's regelmatig controleren en onderhouden. Vuil, modder, bladeren en takken konden de belangrijke watertoevoer immers hinderen. Tegenwoordig maak je als wandelaar dankbaar gebruik van de aangelegde paden langs de levada's. 


Wandelroutes over de drie hoogste toppen van Madeira

In het midden van het eiland liggen de hoogste bergen van het eiland. Er zijn drie toppen die elkaar qua hoogte niet zoveel ontlopen en ook nog eens dichtbij elkaar liggen. Een mooie uitdaging dus om de Pico do Arieiro (1.818 meter), Pico Ruivo (1.861 meter) en Pico das Torres (1.851 meter) te beklimmen, al is alles op één dag wat te ambitieus. Geen nood, het is geen straf om hier terug te keren. Meestal wandel je namelijk een flink gedeelte in de mist, die plotseling optrekt als je bij de top komt. Het landschap dat zich dan onder je ontvouwt is prachtig.


Op wandelvakantie naar Madeira

Op Madeira zijn genoeg wandelroutes om elke dag een verschillende en even mooie wandeling te maken. Veel mensen reizen dan ook speciaal naar dit bergachtige en vulkanische eiland om te wandelen. Maar ook als je Madeira hebt gekozen voor een relaxvakantie is het leuk om wat mooie wandelingen te maken. 


Je vliegt in ongeveer vier uurtjes van Amsterdam naar Madeira. Ter plekke kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, maar je gaat nog meer genieten als je een auto huurt. Je bent dan immers helemaal vrij om te kiezen waar je heen gaat en kunt parkeren bij het begin van jouw wandeling. Bovendien is het prachtig autorijden over de slingerende bergwegen met waanzinnig uitzicht.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Madeira

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie