Shop
Inspiratie

Zeeland

Fietsroutes in Zeeland

Toerfietsen

in

X_found
Foto: Olli77

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

De fietsroutes in Zeeland nodigen uit om uren te fietsen. Welkom in de provincie waar land en water samen komen. Fiets over de kilometerslange dijken, met aan de ene kant de Zeeuwse polder en aan de andere kant het weidseuitzicht over het water en langsvarende schepen. 


De kustlijn van Zeeland is liefst 650 km lang en bestaat uit dijken, duinen, stranden en natuurlijk de Zeeuwse Deltawerken. Als je langs de kust gaat fietsen, houd dan rekening met flink wat wind. Niet voor niets wordt in Zeeland jaarlijks het Nationaal Kampioenschap tegenwindfietsen gereden, want zeker op de buitendijkse paden kan het flink spoken. Maar geen zorgen, de provincie heeft een netwerk van toerfietsroutes aangelegd met waarmee je kan kiezen uit een “in- of uit de wind”-route. 


In het binnenland fiets je door uitgestrekte polders, hier is ruimte voor iedereen. Water is altijd dichtbij, dus neem als je gaat fietsen je zwemkleding mee om af en toe een duik te nemen. Spectaculair zijn ook de vele watersporters, die met hun gespannen zeilen of vliegers een kleurige kustlijn bepalen.

Gemiddeld
03:06
51,4 km
Gemiddeld
02:28
40,2 km
Makkelijk
01:59
33,1 km
Gemiddeld
04:05
70,4 km
Gemiddeld
03:03
49,9 km
Gemiddeld
03:11
54,5 km
Gemiddeld
02:15
34,9 km
Gemiddeld
02:26
41,2 km
Gemiddeld
02:31
42,9 km
Makkelijk
01:54
33,5 km
Makkelijk
01:51
31,9 km
Gemiddeld
03:34
61,1 km
Gemiddeld
03:25
59,4 km
Gemiddeld
02:42
46,5 km
Zwaar
05:27
94,9 km
Gemiddeld
02:40
42,4 km
Gemiddeld
03:37
61,9 km
Gemiddeld
02:56
51,1 km
Makkelijk
01:35
26,8 km
Gemiddeld
03:06
53,0 km

De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

Meer informatie

In Zeeland fiets je over dijken langs het water en krijg je de indruk hoe de provincie een eeuwenlange strijd voert met de zee. Duik in de geschiedenis van Zeeland en fiets over de stormvloedkeringen, bezoek Neeltje Jans en ontdek het grootste Nationale Park van Nederland: de Oosterschelde. 


Watersnoodroute 

Het jaar 1953 staat bij vele Zeeuwen in het geheugen gegrift. Tijdens een storm in dat jaar liep een deel van Zeeland onder water en verdronken vele honderden mensen. Een toerfietsroute herinnert zich aan deze trieste gebeurtenis en passeert steden als Bruinisse, Dreischor en Nieuwerkerk die onderliepen met water. Op diverse punten zijn panelen langs de weg te vinden die je meenemen wat er in de nacht van 1 op 2 februari 1953 gebeurde. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de watersnoodramp, fiets je langs het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. 


Fietsen langs Neeltje Jans en door het Nationaal Park de Oosterschelde

Het grootste Nationale Park van Nederland vind je in Zeeland; de Oosterschelde. Dit gebied staat via de Stormvloedkering in open verbinding met de Noordzee en stroomt twee maal per dag vol met zout water uit de zee. In en rond NP de Oosterschelde is het prachtig fietsen. Fiets over de dijken, waarvan de stenen door het zoute zeewater een kleurenpalet vormen. Tuur over het water en spot een bruinvis of zeehond die via de stormvloedkering het park binnen is komen zwemmen. Een dag fietsen in de Oosterschelde is niet compleet met een bezoek aan Neeltje Jans. Op dit voormalige werkeiland kom je alles te weten over de Oosterscheldekering die in 1986 werd aangelegd. 


Zilte zeeroute van Zuid-Beveland: op zoek naar mosselen en oesters

Zeg ken jij de mosselman? Daar hoef je niet voor naar Scheveningen. Volg de fietspaden langs de kust van de Oosterschelde en Westerschelde waar de Zeeuwse mosselen en oesters worden gevangen. Bezoek Yerseke en kom meer te weten over deze Zeeuwse lekkernijen. Natuurlijk bestel je een mosselpan en grijp je je kans om in de oesterput van Yerseke te kijken.


De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Zeeland

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie