Inspiratie

Zeeland

Wandelen in Zeeland

in
Foto: Ten🐾Feet 🐾On🐾Tour🐾 🐶🐺🧏‍♂️👣

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Wandelen in de zuidelijkste kustprovincie Zeeland is prachtig. Je maakt hier afwisselende wandelingen door boerenland en bossen, maar natuurlijk vooral langs de kust. Er lopen ontelbaar veel wandelroutes door de duinen en over het strand. Ook kun je prachtig wandelen over de dijken die het Zeeuwse achterland tegen de kracht van het water moeten beschermen. En wat dacht je van andere bijzondere bouwwerken die belangrijk zijn in de strijd tegen het water, zoals de stormvloedkering en Deltapark Neeltje Jans of de Zeelandbrug? 


Bezoek tijdens je wandelingen in Zeeland ook zeker de vele typisch Zeeuwse steden en dorpen. Historische havens, imposante kerken en overal verse mosselen op het menu, Zeeland geeft je een instant vakantiegevoel. Door het vele water dat ontelbare vogelsoorten aantrekt, is Zeeland een geweldige plek om te wandelen voor natuurliefhebbers. Kies de wandelroute die bij je past en geniet van de veelzijdigheid van Zeeland.

Gemiddeld
02:42
10,6 km
Gemiddeld
02:37
10,3 km
Makkelijk
01:55
7,56 km
Gemiddeld
02:33
9,94 km
Makkelijk
01:55
7,58 km
Gemiddeld
03:37
13,9 km
Gemiddeld
02:50
11,2 km
Gemiddeld
03:00
11,8 km
Makkelijk
01:42
6,71 km
Gemiddeld
04:00
15,8 km
Gemiddeld
02:08
8,37 km
Gemiddeld
04:41
18,5 km
Gemiddeld
02:44
10,8 km
Gemiddeld
02:17
8,91 km
Gemiddeld
02:34
10,1 km
Gemiddeld
03:00
11,8 km
Gemiddeld
03:20
13,1 km
Gemiddeld
02:19
9,14 km
Gemiddeld
04:02
15,9 km
Gemiddeld
04:19
16,9 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Als je gaat wandelen in Zeeland, dan weet je zeker dat je lekker gaat uitwaaien. Waar je ook bent in Zeeland, de kust is nooit ver weg. Maar op de ruim 1500 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes is het niet alleen zee en strand. Zo heeft Zeeland ontzettend veel leuke dorpjes en steden die een bezoekje waard zijn. Zet in ieder geval het sfeervolle Zierikzee, de hoofdstad Middelburg en het historische Veere maar op je lijst. Wist je trouwens dat Zeeland zonniger is dan de rest van Nederland?


Wandel over de mooiste stranden van Zeeland


Zeeland staat bekend om haar mooie en brede stranden. De Zeelandse kust nodigt uit om voor prachtige strandwandelingen. Het strand van Breezand is het breedste strand van Zeeland. Voor oneindige rust en ruimte wandel je over het strand van Vrouwenpolder naar Oostkapelle. Bij Zoutelande vind je een heerlijk beschut en als enige op het zuiden gelegen zandstrand. De zuidelijkste badplaats van Nederland is Cadzand. Tijdens je wandeling op het elf kilometer lange strand kun je haaientanden vinden. Ook op de andere stranden zoals Burgh-Haamstede, Ouddorp, Vlissingen en Kamperland is het heerlijk wandelen of juist relaxen. 


Cultuur en natuur op Walcheren


De bekende Zeeuwse plaatsen Domburg en Veere liggen beide op Walcheren. Je combineert hier op een geweldige manier de prachtige natuur met de interessante cultuur. In natuurgebied de Manteling wandel je langs statige buitenplaatsen en door een prachtig bos. Nergens staan loofbomen zo dicht bij de kust als hier. Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en dat herken je nog terug in de allure van het stadje, dat ook een geliefde plek was voor bekende schilders als Jan Toorop en Piet Mondriaan.


Combineer een historisch bezoekje met een blik op moderne watersporten


Het pittoreske plaatsje Veere aan het Veerse meer is ook een bezoek waard. Ooit was Veere een belangrijke handelsstad en dat zie je nog steeds terug in de prachtige historische bebouwing en monumenten. Het Veerse meer trekt ook veel watersporters aan, wat Veere tegelijkertijd een moderne en energieke sfeer geeft. Kijk je ogen uit naar de zeilers en kitesurfers die met een beetje geluk spannende manoeuvres uitvoeren. Kijk ook niet vreemd op als je hier ineens een groepje duikers aan de oppervlakte ziet komen. Het Veerse meer is een bekende duikspot.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
Inspiratie

Zeeland