Shop
Inspiratie

Utrecht

Fietsroutes in Utrecht

Toerfietsen

in

X_found
Foto: Landal GreenParks GmbH

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

De fietsroutes in Utrecht zijn een genot om te fietsen. Het landschap van deze provincie is ontzettend divers. Van de bosrijke en heuvelachtige gebieden van de Utrechtse Heuvelrug tot vlakke polderlandschappen in het westen en oosten van de provincie. Utrecht is door zijn centrale ligging goed te bereiken. Dus waar wacht je nog op?


Ga voor de nodige uitdaging fietsen over de flanken van de Utrechtse Heuvelrug. Deze heuvelachtige en bosrijke streek loopt van Huizen tot aan de Grebbeberg in Rhenen. Hier vind je een netwerk van toerfietsroutes voor uren fietsplezier. Zorg wel dat je naar de juiste versnelling schakelt, want in deze regio maak je voor Nederlandse begrippen veel hoogtemeters. 


Voor vlakker landschap ga je naar het noorden en oosten van de provincie. Hier fiets je door polderlandschap, met weilanden vol grazende koeien en slingerende rivieren zoals de Eem. Ook de rivier de Vecht met aanliggende statige landhuizen is een plezier om te volgen.

Gemiddeld
02:47
34,2 km
Zwaar
03:03
36,7 km
Gemiddeld
02:01
25,8 km
Gemiddeld
02:45
46,7 km
Zwaar
05:23
80,2 km
Zwaar
04:00
47,1 km
Zwaar
02:51
34,9 km
Zwaar
04:40
58,6 km
Gemiddeld
02:24
41,8 km
Zwaar
05:11
79,8 km
Zwaar
05:49
71,9 km
Zwaar
03:57
57,2 km
Zwaar
02:25
33,5 km
Gemiddeld
02:36
43,9 km
Gemiddeld
03:05
49,6 km
Makkelijk
01:07
15,4 km
Zwaar
02:42
36,8 km
Zwaar
04:37
65,6 km
Gemiddeld
02:59
50,6 km
Gemiddeld
02:26
41,6 km

De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Utrecht is enorm veelzijdig. Fiets langs statige landhuizen aan de Vecht, boerderijen en polderlandschap grenzend aan het Groene Hart of door dichte bossen en over heuvels van de Utrechtse Heuvelrug. Welke fietsroute in Utrecht je ook kiest, vanwege de centrale ligging van de provincie is jouw fietsavontuur altijd binnen handbereik. 


Fietsen door Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is populair bij fietsers. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, bossen en weidse uitzichten. Deze hoogteverschillen zijn in de ijstijd ontstaan. Met grote kracht stuwde het ijs toen bergen zand en grind op, waardoor deze heuvels zijn ontstaan. Nu vormen deze heuvels een mooie uitdaging. Bekende ‘toppen’ zijn de Amerongse berg (69m) in Amerongen en de Grebbeberg (52m) bij Rhenen. Deze laatste berg biedt waanzinnig uitzicht over de uiterwaarden van de Nederrijn. 


De Utrechtse Heuvelrug is één van de bosrijkste gebieden van Nederland. Je kunt hier uren dwalen over de vele fietspaden. Volg bijvoorbeeld het Let de Stigterpad, die de Utrechtse Heuvelrug doorkruist. Dit onverharde fietspad slingert bijna veertig kilometer lang door de bossen, heidegebieden en over zandverstuivingen van de Heuvelrug. Het pad is vernoemd naar één van de oprichters van het Nationale Park, A.D. de Stigter-Huising en is een verrijking om te volgen. 


Volg de Vecht en de Eem

Als je gaat fietsen in Utrecht hoef je niet alleen maar op hoogtemeters te rekenen. Er zijn namelijk voldoende vlakke fietsmogelijkheden in deze provincie. Volg voor een leuke invulling van jouw fietsdag bijvoorbeeld één van de rivieren die Utrecht rijk is, zoals de Eem of Vecht. 

Als je de Vecht volgt, fiets je langs buitenhuizen, forten en kastelen. De rivier vervulde een belangrijk functie als handelsvaarroute en maakte onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie. Nu fiets je hier heerlijk en stop je bij een van de forten die tegenwoordig dienst doen als theetuin. 


Voor weidse uitzichten over het vlakke boerenland fiets je langs de Eem. Deze rivier ontspringt in de historische stad Amersfoort en slingert door de Eemvallei richting het Eemmeer. De rivier is met achttien kilometer niet bijzonder lang, maar met dorpen in de buurt zoals Soest, Baarn, Spakenburg maak je een prachtige en afwisselende fietslus.


De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Utrecht

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie