Inspiratie

Schotland

Wandelen in Schotland

in
Foto: Buzzy

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Wandelen in Schotland is geweldig. Je kunt hier dagenlang dwalen door het mysterieuze landschap, over de groene heuvels en door de uitgestrekte dalen. Je wandelt langs ‘lochs’ (meren) en door ‘glens’ (valleien). En wat dacht je van de ongerepte natuur, de wilde kust en de historische kastelen? Om na afloop van je wandeling na te genieten, schenkt de kastelein je whiskyglas nog eens vol. Op de achtergrond hoor je het kenmerkende geluid van een doedelzak.


In Schotland liggen tientallen officiële wandelroutes, waarvan er een groot aantal meerdaags zijn. Maar natuurlijk kun je ook zelf je wandeling uitstippelen in één van de prachtige regio’s in het land.


Wandelen in Schotland kan het hele jaar, maar een regenjas meenemen is altijd een goed idee. Ook kan de temperatuur nog wel eens variëren, al wordt het eigenlijk nooit echt heet. Geniet van de adembenemende natuur en laat je verrassen.

Zwaar
08:20
17,8 km
Gemiddeld
02:42
6,80 km
Gemiddeld
01:53
4,69 km
Gemiddeld
02:30
8,14 km
Gemiddeld
01:15
4,16 km
Gemiddeld
01:15
4,12 km
Zwaar
05:01
13,1 km
Gemiddeld
02:12
6,52 km
Gemiddeld
02:13
6,32 km
Gemiddeld
02:14
6,38 km
Gemiddeld
01:48
4,83 km
Gemiddeld
04:51
12,9 km
Gemiddeld
04:01
12,1 km
Zwaar
01:34
3,60 km
Gemiddeld
01:37
3,99 km
Makkelijk
01:24
5,43 km
Zwaar
03:44
8,31 km
Gemiddeld
02:33
9,46 km
Gemiddeld
02:23
5,94 km
Zwaar
05:41
17,9 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Als je gaat wandelen in Schotland is dat een pure belevenis. Je hoeft maar om je heen te kijken en de eeuwenoude legendes komen direct tot leven. Ruig, wild en mysterieus, dat is Schotland.


Wandel door de Schotse hooglanden

De bekendste wandelroute van Schotland is ongetwijfeld de West Highland Way. Dit is een meerdaagse tocht van 155 kilometer door een werkelijk prachtige regio. Je hoeft natuurlijk niet de officiële route te volgen. Plan gewoon je eigen wandeling en ga. De hooglanden van Schotland zijn een indrukwekkend decor voor afwisselende wandelingen. 


De bekende meren van Schotland

Schotland staat bekend om zijn meren, oftewel ‘lochs’. De bekendste daarvan is natuurlijk Loch Ness. Dit enorme meer ligt ingeklemd tussen de glooiende heuvels. Iedereen kent wel de sage van het Monster van Loch Ness, ook wel liefkozend Nessie genoemd. Weet jij haar te spotten tijdens je wandeling? Kom niet te dicht bij de waterrand, want je weet maar nooit...


Waan je op de filmset in Glen Coe Valley

De Glen Coe Valley wordt gezien als één van de allermooiste wandellocaties in Schotland. Niet voor niets zijn in deze omgeving diverse films opgenomen, zoals blockbusters als Harry Potter en James Bond. Het uitzicht op de bergen is dan ook fenomenaal. Ook herken je hier nog oude vulkanen, die samen met de gletsjers gezorgd hebben voor dit bijzondere landschap. 

Wandelen op de hoogste berg van Schotland: Ben Nevis

De Ben Nevis is met z’n 1.344 meter niet alleen de hoogste berg van Schotland, maar van het hele Verenigd Koninkrijk. De lastige beklimming naar de top is alleen weggelegd voor de echte fanatiekelingen. Wandelen op en rond de berg is dan ook zeer populair. Zorg wel voor goede kleding, want boven op de berg kan het koud zijn. In de koudere seizoenen kan er zelfs sneeuw liggen, wat de paden direct een stuk minder begaanbaar maakt.


Wandeltochten op het Isle of Skye zijn prachtig

Het eiland Skye ligt voor de Schotse westkust en is sinds 1995 verbonden met het vasteland door een brug. De natuur is hier onovertroffen. De loodrechte wanden met puntige toppen in de Cuillin Hills tekenen af tegen de schitterende kustlijn met koraalstrandjes, zand en monolieten in zee. Het schiereiland Trotternish ziet er dan ineens weer heel anders uit. Kortom, genoeg om tijdens je wandeling te ontdekken.


Of je nu gaat voor pittige wandelingen door de beroemde Hooglanden, spanning zoekt in oude sagen en legenden of geniet van de kleine dorpjes met gezellige pubs, in Schotland is wandelen een fantastisch avontuur.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
Inspiratie

Schotland