Shop
Inspiratie

Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

Wandelen

in

X_found
Foto: böhringer friedrich (CC-BY-SA-2.5)

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Als er één land is waar je geweldig kunt wandelen, dan is het Oostenrijk wel. Er zijn oneindig veel wandelroutes en nog veel meer wandelpaden om je eigen tocht te creëren. Of je nu houdt van een rustige wandeling door de dalen, gaat voor pittige routes met veel hoogtemeters of een meerdaagse huttentocht wilt wandelen, alles kan in dit populaire Alpenland. 


Zowel in de zomer als in de winter kun je terecht in Oostenrijk om te wandelen. In de zomer loop je door groene alpenweides terwijl je in de verte de koeienbellen hoort rinkelen. Of je volgt een route langs snelstromende rivieren. Natuurlijk kan wandelen door de vlakke dalen ook, waarbij je geflankeerd wordt door de prachtige bergen om je heen.


Ga je wandelen in de winter, dan is de omgeving meestal bedekt onder een laagje sneeuw. Feeërieker wordt het niet tijdens je wandeltocht.

Zwaar
06:34
16,8 km
Gemiddeld
04:22
13,0 km
Gemiddeld
02:48
8,88 km
Zwaar
05:56
21,6 km
Gemiddeld
03:24
10,6 km
Zwaar
06:23
18,5 km
Gemiddeld
02:31
9,72 km
Gemiddeld
02:58
11,1 km
Gemiddeld
04:43
15,0 km
Gemiddeld
03:06
11,7 km
Zwaar
06:35
15,8 km
Gemiddeld
04:11
12,2 km
Gemiddeld
04:00
12,3 km
Zwaar
06:02
21,9 km
Zwaar
05:48
14,9 km
Zwaar
07:17
19,5 km
Gemiddeld
03:38
9,93 km
Gemiddeld
04:25
11,3 km
Zwaar
06:09
15,3 km
Gemiddeld
04:22
17,1 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

De keuze is reuze als je wilt gaan wandelen in Oostenrijk. Bovendien worden wandelpaden perfect aangegeven en goed onderhouden. Wandelroutes in Oostenrijk zijn gemarkeerd met strepen in het rood en wit, de kleuren van de Oostenrijkse vlag. Je kunt wandelen met een kaart, maar natuurlijk ook met navigatie op je smartphone. Wat jij wilt. 


Kies Oostenrijk voor je wandelvakantie

Oostenrijk is bij Nederlanders al decennia lang populair vanwege de wintersportmogelijkheden, maar ook wandelvakanties in Oostenrijk winnen steeds meer terrein. De bergen zijn prachtig en liggen er uitnodigend bij, zowel voor jou, als je vrienden en familie. Doordat er zowel eenvoudige wandelingen zijn als pittige bergbeklimmingen, kun je hier met jonge kinderen terecht, samen met je hond of juist met je ontzettend sportieve vriendengroep. Er is keuze genoeg! 


Wandelen in Tirol

Eén van de bekendste gebieden van Oostenrijk is Tirol. Wat wil je ook, met alleen hier al meer dan 24.000 kilometer aan wandelpaden. Start in een pittoresk alpendorp en wandel bergopwaarts om van de prachtigste uitzichten te genieten. Onderweg stop je bij een authentieke berghut voor een koffie of biertje. Met een beetje geluk zie je gemzen en marmotten tijdens je wandeling. 


Of ga wandelen in één van de andere regio's

Naast Tirol zijn ook Stiermarken, Tirol, Vorarlberg en het Salzburgerland geweldige regio’s om te gaan wandelen. Kies één van de vele indrukwekkende dalen, maak een langeafstandswandeling of zoek de hoogte op. Onderweg zie je imposante bergen, rustieke bergmeren, prachtige watervallen en traditionele boerderijen. 


Zelf de berg op of met de kabelbaan

Wil je genieten van de ijle berglucht en het prachtige uitzicht, maar heb je niet altijd zin om daar een flinke afstand voor te klimmen? Geen probleem, dan pak je gewoon de lift of gondel. Vaak komt de kabelbaan uit op een hoger gelegen plateau. Hierdoor kun je ook op hoogte wandelen zonder al te veel inspanning.


Meerdaagse wandeltochten of een huttentocht

Heb je het wandelvirus echt goed te pakken, dan wil je ongetwijfeld een meerdaagse wandeltocht maken. Je kunt dan overnachten in een gezellig hotelletje of pension in een van de knusse Oostenrijkse dorpjes. Ook een huttentocht behoort tot de mogelijkheden. Je verblijft dan hoog in de bergen en wandelt van hut naar hut. Een wandeling naar één van de gletsjers die Oostenrijk rijk is, is daarbij een absolute aanrader.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Oostenrijk

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie