Shop
Inspiratie

Duitsland

Fietsroutes in Duitsland

in

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

De fietsroutes in Duitsland zijn een paradijs voor iedereen die Duitsland wil ontdekken op twee wielen. Van natuurgebieden zoals de Eifel en het Zwarte Woud tot de Waddeneilanden in het noorden en de hoger gelegen Alpen in het zuiden. 

Het land heeft tweehonderd langeafstandsfietsroutes en 70.000 kilometer aan fietspaden, elk met zijn eigen hoogtepunten. Voor uitdaging en flinke hoogteverschillen gaat de uitdagende fietser naar de Alpen. Voor meer ontspanning volg je de lager gelegen rivierbeddingen van de Elbe, Donau of Moezel. Het ene moment passeer je kleurrijke vakwerkhuizen, het volgende moment een slot of kasteel of kom je terecht in een van de uitgestrekte Duitse natuurgebieden. 

In Duitsland schuilt uren fietsplezier voor jong en oud. Het land is bovendien uiterst fietsvriendelijk vanwege de goed aangelegde paden. Veel touring fietsroutes zijn autoluw en voorzien van aangegeven fietsmarkeringen. 

Gemiddeld
03:48
55,7 km
Gemiddeld
03:00
49,8 km
Gemiddeld
02:53
47,8 km
Gemiddeld
02:45
44,7 km
Gemiddeld
03:04
49,3 km
Gemiddeld
02:56
45,6 km
Gemiddeld
03:35
57,2 km
Gemiddeld
02:57
49,1 km
Gemiddeld
02:42
43,8 km
Gemiddeld
02:52
45,2 km
Zwaar
03:31
51,2 km
Zwaar
03:38
53,5 km
Gemiddeld
03:38
57,7 km
Gemiddeld
03:42
51,8 km
Zwaar
03:15
49,2 km
Zwaar
03:58
66,6 km
Gemiddeld
02:54
46,1 km
Gemiddeld
03:12
50,1 km
Zwaar
03:49
55,3 km
Gemiddeld
03:33
52,2 km

De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Een groot netwerk aan fietsroutes schuilt in fietsland-Duitsland. Het is ruim acht keer groter dan Nederland. Duitsland is bijzonder divers en via de touring fietsroutes uiterst geschikt om met de fiets te ontdekken. 


Fiets langs de kilometerslange Duitse rivieren

Fietsen langs de rivieren in Duitsland betekent over het algemeen beperkte hoogteverschillen in je fietstochten. Deze fietsroutes zijn ideaal voor beginners en minder ambitieuze fietsers. Ook verken je zo op een leuke manier Duitsland met het gezin. Een beroemde route is de Elberadweg, die over een lengte van 860 kilometer door fascinerende landschappen van het Elbsandsteingebergte en Saksen doorkruist en bloeiende steden zoals Hamburg een mix van natuurlijke en culturele hoogtepunten biedt. Ook rondom de Donau en Moezel strekken lange fietspaden zich uit langs de rivierbeddingen. Combineer in de Moezelstreek je fietsdag met een bezoek aan een van de wijngaarden en proef de frisse smaken van de Riesling. 


Ontdek de Duitse kust met de fietsDuitsland grenst aan de bovenkant aan de Noordzee en Oostzee. Ga eilandhoppen over de Duitse Waddeneilanden en geniet van de zilte zeelucht, de brede witte zandstranden en uitgestrekte kwelders van het waddengebied. De Oostzee is een stuk ruiger en daar fiets je langs meren, klippen, bosgebieden en ondiepe baaien - waar je tijdens je tocht een verfrissende duik kunt nemen. Besluit je fietsdag met een lokaal Duits bier in één van de badplaatsen, vissersdorpen of Hanzesteden Wismar en Stralsund. 


Uitdaging in de heuvels en gebergten 

Voor meer uitdagende fietstochten bezoek je de Duitse Eifel en het Zwarte Woud. Hier fiets je door dichte bossen, beekdalen en over hoogvlaktes. De sterke geuren van de bossen en bloemen prikkelen de neus terwijl je op de fiets het heuvellandschap bedwingt. 


Het zuiden van Duitsland wordt steeds heuvelachtiger. In het noorden van Duitse deelstaat Beieren fiets je over glooiende landschappen langs pittoreske stadjes en grote meren. In de verte doemen de toppen van de Alpen op en bepaal je zelf of je deze reuzen in fietsprogramma wilt opnemen.


De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
Inspiratie

Duitsland

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie