Shop
Inspiratie

Nederland

Fietsroutes in Nederland

Toerfietsen

in

X_found
Foto: F. Berkelaar (CC BY-SA 2.0)

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Nederland barst van de fietsroutes die de mooiste steden en natuur met elkaar verbinden. Niet voor niets staat Nederland bekend als een van de meest fietsvriendelijke landen ter wereld. Spring op de fiets en ontdek de rijkdom van de Nederlandse natuur. 

In Nederland fiets je door bossen, heidevelden en zandduinen. Over dijken en duinen langs de zee of door de uiterwaarden van grote rivieren en eindeloze polders in het binnenland. Van de Waddeneilanden tot aan Zuid-Limburg en van de Achterhoek tot aan de Zeeuwse kust, onze twaalf provincies hebben allen een eigen karakter, met verschillende dialecten en lokale lekkernijen. 

En natuurlijk is Nederland vlak en hoef je niet op al te veel hoogtemeters te rekenen. Dit maken de toerfietsroutes door Nederland zeer toegankelijk voor alle leeftijden, getraind of ongetraind. Maar let op, want in de kustgebieden kan het flink waaien. Hoewel de wind in de rug ook weer de nodige voordelen kan opleveren.

Gemiddeld
02:24
39,4 km
Gemiddeld
03:06
51,4 km
Gemiddeld
03:58
67,0 km
Zwaar
06:54
104 km
Gemiddeld
03:08
52,2 km
Zwaar
02:59
47,3 km
Gemiddeld
02:28
40,2 km
Makkelijk
01:59
33,1 km
Gemiddeld
02:50
48,6 km
Gemiddeld
02:25
40,6 km
Gemiddeld
04:05
70,4 km
Gemiddeld
03:24
51,1 km
Gemiddeld
03:02
49,4 km
Gemiddeld
03:03
49,9 km
Gemiddeld
02:14
37,6 km
Gemiddeld
02:28
43,0 km
Gemiddeld
03:08
51,1 km
Zwaar
02:38
43,0 km
Gemiddeld
03:11
54,5 km
Gemiddeld
02:15
34,9 km

De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Nederland kun je misschien wel het beste ontdekken op de fiets. De goede infrastructuur, het vlakke landschap en relatief korte afstanden maken Nederland tot het ultieme fietsland. En met ruim 37.000 kilometer aan fietspaden door stad en land kun je alle kanten op. 

Nederland wonderwaterland

Water en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meer dan de helft van ons land ligt onder de zeespiegel en dat is te zien aan het landschap. 

Onze langgerekte kustlijn bestaat uit stranden, dijken en duinen die ons land beschermen tegen het zeewater. Aan de Noordzeekust en de Waddenzee ruik je de zilte zeelucht en wappert de altijd aanwezige wind door je haren terwijl je de Nederlandse kust verkent op de fiets. Onderweg passeer je vissersdorpen en badplaatsen langs de kust en stop je voor een welverdiende pauze. Hoe kort of lang je je fietstocht ook maakt in Nederland, altijd passeer je plaatsen voor een hap of tussendoortje. 

Ook in het binnenland is het een plezier om langs het water te fietsen. Het beeld is oer-Hollands als je door uitgestrekte polderlandschap fietst langs molens, gemalen, uitgestrekte meren en slingerende rivieren. Volg de IJssel en stuit op oude Hanzesteden die door hun ligging aan de rivier in de middeleeuwen uitbloeiden tot belangrijke handelssteden van Nederland. 

Spring in het zadel en en fiets langs de Nederlandse wateren met korte- en lange afstandsfietspaden. Kies voor jouw toerfietsroutes bijvoorbeeld voor (delen van de) de Zuiderzee-, Noordzee-, Oeverland- of Maasroute en krijg een indruk van Nederland als wonderwaterland. 

Nationale Parken van Nederland 

Nederland bestaat niet enkel uit water, molens en gemalen, maar bezit ook prachtige uitgestrekte natuurgebieden. Ons land kent liefst 21 Nationale Parken die barsten van de gevarieerde fietsroutes. Voor fietspaden door dichte bossen, uitgestrekte heidevelden en stuifzandlandschappen bezoek je bijvoorbeeld de Veluwe. Hier kun je zomaar oog in oog staan met wilde zwijnen, herten en paarden. 

Wie denkt dat Nederland enkel vlak is, heeft het mis. De vroegere ijstijden stuwden grind en zandlagen tot grote hoogten en lieten heuvels in ons landschap achter. De grootste stuwwallen vind je terug op de Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en in rondom Nijmegen en Arnhem. Beklim de heuvels en beloon jezelf met de weidse uitzichten over het Nederlandse landschap. 

Andere Nationale Parken die een fietsbezoek meer dan waard zijn, zijn de uitgestrekte duingebieden van het NP Zuid-Kennemerland, het NP De Drentsche Aa met prachtige klinker- en zandwegen en NP Weerribben-Wieden met fietspaden door het moerasgebied.

De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Nederland

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie