Shop
Inspiratie

Overijssel

Fietsroutes in Overijssel

Toerfietsen

in

X_found
Foto: Wolfram

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Het is prachtig fietsen op de fietsroutes in Overijssel. In de verschillende streken van deze provincie zoals Nationaal Park Weerribben-Wieden, Twente en het glooiende Salland schuilen uren aan fietsplezier. 


Over honderden kilometers aan toerfietsroutes kun je deze provincie ontdekken. Volg de rivier de IJssel over slingerende wegen langs het water en door rietlanden. Als je hier toch bent, bezoek dan ook Hanzesteden zoals Deventer, Zwolle en Kampen. Deze historische handelssteden hebben allen hun eigen authentieke sfeer en charme behouden en zijn een perfecte plaats voor een verdiende pauze.


Verruil het vlakke rivierlandschap voor de heuvels en fiets door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Zorg dan wel voor de juiste versnelling, want hier vind je echte ‘heuvels’, zoals de Holterberg van meer dan 60 meter hoog. Geniet van de vergezichten en tuur over de heidevelden, bossen en stuifzanden van het Sallandse landschap. 


Dwaal door Twente langs historische kastelen, landgoederen en schitterende afwisselende natuur. In deze grensstreek met Duitsland fiets je door een rijk coulisselandschap, bestaande uit lange bomenrijen en houtwallen.

Zwaar
02:38
43,0 km
Zwaar
03:38
50,0 km
Zwaar
03:51
48,1 km
Zwaar
04:02
55,0 km
Makkelijk
01:50
31,8 km
Gemiddeld
02:29
43,0 km
Zwaar
04:48
76,9 km
Gemiddeld
02:37
45,2 km
Gemiddeld
02:22
40,5 km
Gemiddeld
02:37
44,8 km
Gemiddeld
02:41
46,4 km
Gemiddeld
02:15
38,1 km
Zwaar
02:01
23,6 km
Gemiddeld
03:11
55,0 km
Gemiddeld
02:36
45,4 km
Zwaar
02:36
32,0 km
Gemiddeld
01:51
23,0 km
Gemiddeld
02:53
48,4 km
Gemiddeld
03:02
47,7 km
Gemiddeld
02:42
44,0 km

De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

Meer informatie

In Overijssel kun je dagen rondfietsen. Het landschap is zeer divers; rivieren, heuvels en heidevelden wisselen elkaar af. De provincie is uitgerust met een uitgestrekt netwerk aan fietspaden, waardoor je Overijssel uitstekend op de fiets kunt verkennen. 


Fietsen door het mysterieuze moerasgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden

Ontdek op de fiets Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier fiets je langs sloten en meren door de mysterieuze moerasbossen, bloemrijke hooilanden en veengebieden. Door turfstekers en rietsnijders is dit gebied uitgegroeid tot het grootste moeras van Noordwest-Europa. De vele turf die hier werd gewonnen, diende als brandstof en veranderde complete landschappen. In de vele meren, plassen en sloten vind je uitzonderlijke plant- en diersoorten zoals de zeldzame vogels roerdomp en purperreiger. En door de goede waterkwaliteit voelt ook de otter zich thuis in dit Nationale Park. Neem de moeite voor de oversteek over het water met een pontje en ontdek de toerfietsroutes door de mooiste en rustigste plekjes van Weerribben-Wieden. 


Salland: waar rivieren en heuvels samenkomen


Als je Overijssel bezoekt mag je Salland niet overslaan. Deze streek barst van de afwisseling, zoals de uiterwaarden van rivier de IJssel, de dichte bossen en heuvels van de Sallandse Heuvelrug en landgoederen en karakteristieke boerderijen op het platteland. De beste manier om dit gebied te ontdekken is op de fiets. Fietsend langs de IJssel geniet je van de vergezichten van misschien wel de mooiste rivier van Nederland. Voor nog meer plezier, steek je het water over met de pont of fietsveer. Zorg dan wel dat je wat kleingeld of pinpas op zak hebt. Stap vooral ook even van je fiets in Deventer voor een lunch of borrel in deze historische Hanzestad. 


Als je genoeg hebt van het vlakke land, fiets dan naar de Sallandse Heuvelrug. Dit gebied is alles behalve vlak en maak je een fietsrit met hoogtepunten en diepe dalen. Beloon jezelf met een prachtig uitzicht na het beklimmen van de 75 meter hoge Lemelerberg. Zie de seizoenen veranderen in de verkleurende bossen en heidevelden.


De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Overijssel

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie