Shop
Inspiratie

Limburg

Fietsroutes in Limburg

Toerfietsen

in

X_found
Foto: Majo

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Aan de fietsroutes in Limburg beleef je een hoop plezier. De provincie barst van de fietsmogelijkheden. Jong, oud, getraind of ongetraind; voor iedereen is hier wat te beleven. 


Wie aan Limburg denkt, denkt natuurlijk aan heuvels. Maar voor toerfietsroutes met minder hoogtemeters kun je in deze provincie ook uitstekend terecht. Ontdek het vlakke rivierlandschap van de Maas of of dwaal door de bos- en heidegebieden van Nationaal Park De Meinweg in het midden van de provincie. 


In Zuid-Limburg is de keuze aan jou. Ga je voor hoogtemeters? Plan dan een route over de vele toppen zoals de Keutenberg, Vaalserberg of Cauberg. De panoramische uitzichten over het heuvellandschap zijn dan een welkome beloning. Voor fietstochten met minder hoogteverschillen blijf je zoveel mogelijk op de plateaus of volg je de beekdalen van de riviertjes de Geul of de Gulp. 


Bijkomend voordeel van fietsen door Limburg is de uitstekende bourgondische keuken. Combineer jouw favoriete rit met een bezoek aan een gezellig terras, café of restaurant en verwen jezelf met een stuk Limburgse vlaai, speciaalbier of ander lekker streekproduct.

Gemiddeld
02:24
39,4 km
Gemiddeld
03:58
67,0 km
Zwaar
06:54
104 km
Gemiddeld
03:02
49,4 km
Gemiddeld
02:14
37,6 km
Gemiddeld
04:10
68,5 km
Gemiddeld
03:34
56,9 km
Gemiddeld
02:08
36,1 km
Zwaar
04:08
64,3 km
Zwaar
03:21
54,0 km
Zwaar
03:11
47,0 km
Zwaar
04:24
54,3 km
Zwaar
02:00
31,5 km
Zwaar
02:14
35,2 km
Zwaar
05:21
87,6 km
Zwaar
03:44
57,6 km
Zwaar
02:32
40,9 km
Zwaar
06:38
100 km
Gemiddeld
02:35
44,0 km
Makkelijk
01:54
31,6 km

De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

Meer informatie

In Limburg schuilt oneindig veel fietsplezier. Trek naar Zuid-Limburg en beklim de toppen van het kenmerkende heuvellandschap of fiets langs de oevers van de rivier de Maas, die zich over de provincie van noord naar zuid uitstrekt. Maak je fietsdag compleet en verwen jezelf met een lekkernij van de lokale bourgondische keuken. 


Fietsen over de heuvels van Zuid-Limburg

Wie van uitdagende toerfietsroutes houdt, gaat fietsen in Zuid-Limburg. De heuvels in deze streek zorgen voor een on-Nederlands fietsavontuur met flink wat hoogtemeters. Niet voor niets wordt in Zuid-Limburg jaarlijks de Amstel Gold Race gereden. De route van de enige Nederlandse wielerklassieker kun je ook zelf rijden en is verdeeld in korte en lange lussen zodat je de afstanden kunt bepalen. Op je fiets doorkruis je het glooiende heuvellandschap, passeer je typische Limburgse vakwerkhuizen, kleine dorpjes en beklim je de mooiste en bekendste beklimmingen van Zuid-Limburg. De hoogste top hiervan is de Vaalserberg op 322 meter. De klim naar het drielandenpunt is lang, maar bovenop wacht je een beloning met panoramisch uitzicht over de heuvels van Limburg, België en Duitsland. 


Volg de kleine en grote rivieren van Limburg

Voor fietstochten met minder hoogtemeters fiets je langs de oevers van de Limburgse rivieren. Volg bijvoorbeeld de Geul, die van oost-België naar de Maas boven Maastricht stroomt. De Geul is het snelst stromende riviertje van Nederland en heeft een dal uitgesleten waardoor je voor Zuid-Limburgse begrippen beperkt hoeft te klimmen met de fiets. Met veel plezier volg je fietspaden langs de kabbelende rivier langs velden vol bloemen, fruitbomen en hellingbossen. 


Ook in het vlakke rivierlandschap van de Maas is het prettig fietsen. Deze rivier doorkruist Limburg en passeert onderweg steden als Maastricht, Roermond en Venlo en uitgestrekte natuurgebieden zoals RivierPark Maasvallei, de Maasplassen en Nationaal Park de Maasduinen die allen een fietsbezoek waard zijn.


De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Limburg

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie