Shop
Inspiratie

Groningen

Wandelen in Groningen

Wandelen

in

X_found
Foto: Nicole

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Als je gaat wandelen in Groningen verbaas je je over de veelzijdigheid van deze provincie. Je vindt er de mooiste wandelroutes door de afwisselende natuur met weidse landschappen maar ook bos. Onderweg doe je kleine dorpjes aan, maar ook steden zijn er om ontdekt te worden. Zeker de bruisende studentenstad Groningen mag je niet overslaan. 


Groningen wacht om ontdekt te worden. In deze provincie in het uiterste noorden van Nederland kun je je nog alleen op de wereld wanen. Kies een mooie wandelroute uit en geniet van de stilte en de rust. Volg jaagpaden en oude handelsroutes en verbaas je over de uitgestrektheid van het kwelderlandschap achter de Waddendijk. Op de meer dan 1.300 kilometer aan wandelpaden die in de provincie Groningen liggen hoef je je niet te vervelen. Plan je zelf je eigen wandelroutes dan zijn er nog vele kilometers meer te ontdekken.

Gemiddeld
02:08
8,41 km
Makkelijk
01:54
7,46 km
Gemiddeld
02:40
10,6 km
Gemiddeld
02:52
11,3 km
Gemiddeld
02:34
10,1 km
Gemiddeld
03:26
13,5 km
Gemiddeld
03:07
12,3 km
Makkelijk
00:38
2,54 km
Gemiddeld
02:51
11,3 km
Gemiddeld
02:17
9,01 km
Gemiddeld
02:27
9,56 km
Gemiddeld
02:04
8,20 km
Gemiddeld
03:23
13,2 km
Gemiddeld
04:35
18,2 km
Gemiddeld
03:30
13,9 km
Gemiddeld
04:23
17,3 km
Gemiddeld
01:15
4,99 km
Gemiddeld
01:21
5,33 km
Makkelijk
01:08
4,40 km
Makkelijk
01:28
5,77 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Wandelen in het Groninger landschap is één en al afwisseling. Welke wandeling je ook kiest, het is er ongetwijfeld prachtig. Zo wandel je door het open kwelderlandschap met de typisch Hollandse luchten met voorbijtrekkende wolken. Of je kijkt uit over de Waddenzee vanaf de hoge dijk die Groningen tegen de zee moet beschermen. Kijk eens goed, zwemt daar nou een zeehond? Ook de vele watervogels trekken de aandacht. Verlaat je de kustlijn en wandel je richting het binnenland? Laat je dan verrassen door de bossen en veenweiden. In de natuurgebieden loop je zo maar een ree, Schotse hooglander of Konikpaard tegen het lijf.


Een stadswandeling door de stad Groningen

De noordelijkste stad van Nederland is absoluut een bezoek waard. Met een van de vele stadswandelingen maak je kennis met Groningen. Wandel door de eeuwenoude straten in het centrum of kijk uit over de daken wanneer je de bekende Martinitoren beklimt. Groningen is een levendige studentenstad en er is altijd wat te beleven. Natuurlijk sluit je je wandeling af op één van de vele terrassen of cafés in de stad.


Wandelen in Nationaal Park Lauwersmeer

Natuurliefhebbers gaan wandelen in Nationaal Park Lauwersmeer. Vroeger lag dit gebied in de zee, maar door de aanleg van een dam in 1969 ontstond op de vroegere zeebodem een nieuw landschap. Het Lauwersmeer is een perfecte plek om ontelbare vogelsoorten te spotten en er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Natuurlijk kun je ook zelf je wandelroute bepalen en zo optimaal genieten van dit prachtige gebied. 


Wandelen zonder paden: ga wadlopen

Wadlopen is voor veel mensen een unieke ervaring. Bij eb valt een deel van de bodem van de Waddenzee droog. Wat eerst nog oneindige zee lijkt, verandert plotseling in vasteland onder je voeten. Dit weten ook de dieren van de Waddenzee. De vogels pikken de zeediertjes die op de zandbak achterblijven op en de zeehonden liggen er te zonnen. En jij kunt dit tijdens een wandeling van dichtbij bekijken. Om te gaan wadlopen kun je niet zelf een route uitzetten, maar dien je onder leiding van een gids jouw wandeling op de zeebodem te maken. Beleef het avontuur.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Groningen

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie