Shop
Inspiratie

Gelderland

Fietsroutes in Gelderland

Toerfietsen

in

X_found
Foto: Bumble-Bee

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

De fietsroutes in Gelderland zijn een genot om te rijden. De provincie is rijk aan natuurgebieden en populaire fietsregio’s. Wat te denken van een fietstocht over de bosrijke Veluwe, het rustige platteland van de Achterhoek of langs de bloeiende fruitgaarden in de Betuwe? 


In Gelderland ben je niet zomaar uitgefietst. In de grootste provincie van Nederland valt zoveel te ontdekken. Fiets over smalle schelpenpaadjes door de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Veluwe of over de statige en eeuwenoude bomenlanen van de Achterhoek. 


Ook langs de rivieren van de provincie schuilt veel fietsplezier. Volg de Maas, Waal, Rijn en Lek en tuur over de uiterwaarden langs de rivieren. Onderweg stop je voor lunch in oude steden zoals Arnhem en Nijmegen die groot werden door hun strategische ligging aan de rivier. 


Spring op de fiets en geniet van een van de vele eendaagse toerfietsroutes of vul je fietstassen en ontdek Gelderland tijdens een lang fietsweekend.

Gemiddeld
02:47
47,9 km
Gemiddeld
01:55
33,0 km
Gemiddeld
02:57
46,9 km
Gemiddeld
03:08
52,3 km
Gemiddeld
02:49
47,9 km
Gemiddeld
02:48
47,9 km
Zwaar
02:58
35,3 km
Zwaar
03:33
44,7 km
Gemiddeld
02:24
40,9 km
Zwaar
03:23
45,7 km
Zwaar
03:25
52,6 km
Zwaar
06:05
95,5 km
Gemiddeld
02:10
36,4 km
Gemiddeld
03:20
54,9 km
Zwaar
03:08
41,6 km
Gemiddeld
03:11
52,2 km
Zwaar
03:40
49,5 km
Zwaar
02:40
35,0 km
Gemiddeld
02:19
37,2 km
Gemiddeld
02:58
49,6 km

De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Gelderland heeft veel te bieden. Deze provincie bestaat uit verschillende gebieden: de bossen van de Veluwe, het platteland van de Achterhoek en rivierenlandschap van de rivieren Maas, Waal, Rijn en Lek. De meeste mensen wonen in de provinciehoofdstad Arnhem en de historische universiteitsstad Nijmegen.


Oog in oog met zwijnen en herten op de Veluwe

De Veluwe is het meest bosrijke gebied van Nederland. Door een grootte van bijna duizend vierkante meter aan beeldschone natuur voelt de fietser zich hier thuis. Op de Veluwe vind je diverse prachtige fietspaden, van goed geasfalteerde wegen en knisperende schelpenpaadjes tot onverharde boswegen en oude karrensporen. Over de mooiste fietspaden doorkruis je de Veluwse bossen, heidevelden en stuifzanden. En het leukste is; de Veluwe is zo uitgestrekt waardoor je je hier soms alleen op de wereld waant. Door de rust en stilte heb je bovendien kans wild te spotten. Rondom zonsopgang en zonsondergang is de kans het grootst dat herten en zwijnen je pad kruisen. Pas op, want zelfs de wolf voelt zich hier weer thuis… 


Fietsen in het achterland Nederland; ontdek de Achterhoek 

De Achterhoek ademt een heel andere sfeer dan de Veluwe: glooiend coulissenlandschap, landgoederen en oude boerderijen sieren deze regio. De afwisseling in de Achterhoek is groot en behoort daarom tot een van de beste regio’s voor toerfietsroutes in Nederland. Mocht je de Achterhoek een bezoek brengen, vergeet dan niet langs Zutphen en Doesburg te fietsen. Deze twee Hanzesteden aan de IJssel hebben een eigen authentieke sfeer en het historische centrum biedt leuke opties voor een welverdiende pauze op het terras. 


Rivierenland: de Betuwe Bommelerwaard en Land van Maas en Waal 

Niet voor niets is deze streek uitgegroeid tot het fruitcentrum van Nederland. Vanwege de vruchtbare grond langs de Maas en de Waal hebben vele fruitboomtelers zich hier genesteld. In het voorjaar fiets je op z’n mooist door het Gelderse Rivierenland, want dan gaat het bloesemspektakel van start en staan de fruitbomen in bloei. De winter is voorbij en de boomgaarden hullen zich in een deken van witte en roze bloemen.


De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Gelderland

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie