Shop
Inspiratie

Drenthe

Wandelen in Drenthe

Wandelen

in

X_found
Foto: Eindje om met Gerard

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Waar je ook gaat wandelen in Drenthe, je bent altijd omgeven door natuur en geschiedenis. Hunebedden, grafheuvels en oerlandschappen werpen je terug in de tijd tijdens je wandeling. Bovendien is de natuur in Drenthe enorm uitgestrekt waardoor je uren kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. 

Natuurlijk is de kans groot dat je tijdens je wandeling in Drenthe op een hunebed stuit. De provincie telt liefst 52 hunebedden die in lang vervlogen tijden als graven gebruikt werden. Maar Drenthe is meer dan hunebedden alleen. De provincie bezit met het Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentsche Aa drie nationale parken die allen beschikken over een groot netwerk aan wandelroutes. 

In deze parken slenter je door uitgestrekte beekdallandschappen, heidevelden, dichte bossen, zandverstuivingen, hooilanden en vele esdorpjes. De heidevelden kleuren in augustus en september prachtig paars, maar ook in andere jaargetijden biedt het Drentse landschap volop wandelplezier. 

Makkelijk
01:57
7,69 km
Makkelijk
01:49
7,11 km
Gemiddeld
02:25
9,54 km
Gemiddeld
02:21
9,23 km
Gemiddeld
02:02
8,05 km
Gemiddeld
02:33
10,0 km
Makkelijk
01:44
6,77 km
Gemiddeld
04:02
15,9 km
Gemiddeld
02:58
11,7 km
Gemiddeld
03:04
12,1 km
Gemiddeld
04:56
19,5 km
Gemiddeld
03:34
14,1 km
Gemiddeld
02:52
11,3 km
Gemiddeld
01:16
4,89 km
Gemiddeld
04:24
17,4 km
Gemiddeld
01:26
5,55 km
Gemiddeld
01:09
4,43 km
Gemiddeld
03:53
15,2 km
Gemiddeld
03:04
12,0 km
Makkelijk
02:00
7,88 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Laat je omgeven door uitgestrekte natuur tijdens je wandelingen in Drenthe. In deze provincie in het noorden van Nederland schuilt dagen aan wandelplezier. Strik je schoenveters en ga op verkenning over de wandelroutes door de oerlandschappen met sporen van het verleden van Drenthe. 

Het beekdallandschap van de Drentsche Aa 

De Drentsche Aa is een beek die 28 kilometer door het Drentse landschap slingert. De omliggende wandelpaden brengen je naar de mooiste locaties van dit Nationale Park. Het voortdurend veranderende oeverlandschap verrast je keer op keer. Onderweg passeer je verscholen vennen, oude hunebedden en geniet je van het weidse uitzicht over het beekdal en kleine esdorpen. 

Dit zijn karakteristieke dorpen met centrale groene pleinen die vroeger het verzamelpunt waren voor het dorpsvee voordat deze naar de omliggende weilanden werden gebracht. De pleinen zijn nu het kloppende hart van de dorpen en zijn omgeven door oude boerderijen, geplaveide straatjes en gezellige dorpscafés. 

Drents Friese Wold, de donkerste plek van het Nederlandse vasteland 

Dwaal van heide naar zandverstuiving en van ven naar moeras in het Drents-Friese Wold. Dit Nationale Park bestaat uit ruim 6000 hectare aan bos, heide, zandverstuivingen en beekdalen. 

Door het uiteenlopende landschap leven hier bos-, weide-, en moerasvogels op korte afstand van elkaar. Verleng je wandelavontuur met een overnachting in het park. Deze plek is het donkerste plekje van het Nederlandse vasteland, waardoor de hemel tijdens heldere nachten duizenden sterren telt. 

Grote grazers en enorme schaapskuddes 

In de Drentse natuur stuit je tijdens je wandeling veelvuldig op grote en kleine grazers. Met liefst vierhonderd schapen graast de grootste kudde van Drenthe op het heidegebied van het Balloërveld. Zwervend tussen de schapen, over een van de mooiste en grootste heidevelden van Drenthe krijg je het gevoel hoe het hier honderd jaar geleden uit moet hebben gezien. Deze oerbeelden vind je ook terug in het Drents-Friese Wold, waar de Schotse hooglanders wel raad weten met de taaie grassen van de heidevelden.

De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Drenthe

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie