komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
Inspiratie

Ardennen

Fietsroutes in de buurt van de Ardennen

Toerfietsen

in

Foto: drakewla

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

De verschillende fietsroutes in de Ardennen zijn oneindig. Elke fietser voelt zich hier thuis, of je nou op de e-bike, mountainbike, toer- of racefiets stapt. De dichte bossen, snelstromende rivieren en groene hellingen vragen om ontdekt te worden. 


De Ardennen is een bosrijk middengebergte in België, Luxemburg en klein deel van Frankrijk. De hoogste toppen reiken tot zeshonderd meter en bieden de nodige uitdaging voor racefietsers en mountainbikers. Maar ook de minder getrainde fietsers voelen zich hier thuis. Zo zijn verschillende oude spoorbanen omgetoverd tot tourfietsroutes. De Vennbahn is hier de bekendste van en loopt dwars door de Ardennen. Over de relatief vlakke weg fiets je door dichte bossen, langs rivieren en glooiende graan- en heidevelden.


Ontdek het groene gebied van Bastogne -of Bastenaken-, zoals de Vlamingen het noemen-. Vele oorlogsmonumenten herinneren je eraan dat hier in de Tweede Wereldoorlog veel is gevochten. In de regio vind je leuke dorpen, zoals Achouffe, ook wel bekend van de La Chouffe brouwerij.


De 20 beste fietsroutes

Ontdek meer Tours

De beste fietsroutes

loading
Ontdek meer Tours

Vind de perfecte Tour

in
Inspiratie

Ardennen

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie