Shop
Inspiratie

Cinque Terre

Wandelen in de buurt van Cinque Terre

Wandelen

in

X_found
Foto: mike-pe

Onze aanbevelingen voor Tours zijn gebaseerd op duizenden activiteiten die andere personen met komoot gedaan hebben.

Meer weten

Ga je mee wandelen in Cinque Terre? Cinque Terre betekent in het Italiaans letterlijk ‘vijf dorpen’ en dat is dan ook precies wat het is. Het Nationale Park Cinque Terre beslaat de dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, die door een prachtig wandelpad met elkaar zijn verbonden. 


Je kunt prachtig van dorp naar dorp wandelen over de smalle paden langs de Italiaanse oostkust in Ligurië. De steile en grillige rotsen aan het water zijn een lust voor het oog en de schilderachtige kleurrijke dorpjes steken daar mooi tegen af.


Ook heb je nog vele wandelroutes ten zuiden en ten noorden van de vijf wereldberoemde dorpjes. Daar wandel je vaak wat rustiger dan op de paden rond Cinque Terre. Zie het water tegen de kliffen spatten en wandel door groene bossen of door prachtige wijngaarden waar druiven voor de heerlijke Italiaanse wijn worden verbouwd. Als je gaat wandelen in de buurt van Cinque Terre beleef je La Dolce Vita!

Zwaar
05:09
13,3 km
Gemiddeld
02:26
6,51 km
Gemiddeld
04:07
10,3 km
Gemiddeld
02:25
6,41 km
Gemiddeld
04:17
10,8 km
Zwaar
05:48
15,6 km
Zwaar
06:45
17,3 km
Zwaar
05:59
15,9 km
Zwaar
05:07
13,3 km
Gemiddeld
04:01
8,96 km
Gemiddeld
04:44
12,0 km
Zwaar
05:33
17,4 km
Gemiddeld
01:41
3,94 km
Gemiddeld
03:19
8,98 km
Zwaar
05:41
15,2 km
Gemiddeld
02:48
8,44 km
Gemiddeld
02:55
7,91 km
Gemiddeld
03:13
7,31 km
Gemiddeld
02:38
7,55 km
Gemiddeld
03:27
8,40 km

De 20 beste wandelingen

Ontdek meer Tours

Meer informatie

Wandelen rond Cinque Terre betekent wandelen in vijf dorpen die in 1997 zijn opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Makkelijk te bereiken met de auto zijn de dorpjes niet, daarvoor zijn de wegen te steil en te smal. Juist daardoor is het gebied in de buurt van Cinque Terre uitermate geschikt om te gaan wandelen. 


Wandelpad tussen de dorpen


Er is een wandelpad dat alle vijf de dorpen met elkaar verbindt. Het gedeelte tussen Riomaggiore en Manarola heet de Via dell'Amore. Vanaf het wandelpad heb je steeds uitzicht op zee vanuit een ander gezichtspunt, wat de wandelroute bijzonder mooi en afwisselend maakt. Het zicht op de dorpen zelf is ook fenomenaal. Er zijn weinig plekken zo fotogeniek als Cinque Terre waar de felgekleurde huizen mooi afsteken tegen de blauwe achtergrond van de zee. Op de heuvels die je in de verte ziet, groeien olijven en citroenen. Hoe Italiaans wil je het hebben?


Vijf dorpen, maar toch elk uniek


De dorpjes zijn ondanks de vele bezoekers klein en pittoresk gebleven, al wordt Vernazza gezien als de meest schilderachtige. Daar helpt de kleine haven in het dorp zeker aan mee. Vissersboten varen hier af en aan en zorgen ervoor dat de restaurants in Cinque Terre worden voorzien van heerlijk verse vis voor op het menu. Monterosso al Mare is het grootste dorp van de vijf, maar telt nog steeds maar rond de 1500 zielen. Toeristen daargelaten, natuurlijk. Het heeft een zandstrand om af te koelen na je inspannende wandeling. Ook de andere dorpen hebben elk hun eigen charme, zo heeft Corniglia vooral veel wijn- en olijfboomgaarden.


Slippers verboden in Cinque Terre


Bijzonder maar waar: het is verboden de wandelpaden rond Cinque Terre op slippers te betreden. De autoriteiten werden namelijk een beetje moe van de vele wandelaars die met slippers aan struikelden op de ongelijke paden. Regelmatig verwonden zij zich dusdanig, dat de hulpdiensten moesten worden ingezet. De paden zijn op veel plekken echter erg smal en moeilijk begaanbaar, wat er regelmatig toe leidde dat er helikopters moesten worden ingezet. Dat liep zo de spuigaten uit dat Cinque Terre wandelen op slippers heeft verboden. Gewoon je wandelschoenen aantrekken dus.


De beste wandelingen

loading
Ontdek meer Tours

Populair

Vind de perfecte Tour

in
X_found
Inspiratie

Cinque Terre

Wat we bieden

Inspiratie
GebruiksvoorwaardenPrivacybeleidCommunityrichtlijnenBeloning voor het vinden van security vulnerabilities Bedrijfsinformatie