Alles wat je nodig hebt om er op uit te gaan

screenshot komoot

Het begint allemaal met een beetje inspiratie

Komoot heeft alles wat je nodig hebt om meer van de wereld te kunnen ontdekken. Van zorgvuldig uitgekozen gidsen over de meest epische outdoorervaringen van de wereld, tot kant-en-klare routes bij jou in de buurt — komoot helpt je om jouw perfecte avontuur te vinden. Of je nu start in een afgelegen bergketen, of in je eigen achtertuin.

komoot editorial content

Jouw perfecte outdoorervaring

Komoot heeft duizenden op maat gemaakte avonturen — ontworpen op basis van jouw voorkeuren en aanbevolen door mensen net als jij. En ze zijn alleen beschikbaar op komoot. Je hoeft alleen maar te filteren op moeilijkheidsgraad, duur, en bereikbaarheid met OV — en dan ben je klaar om er op uit gaan en meer van de wereld ontdekken.

komoot tour finder

Mis nooit meer een must-see

Omdat het zo moeilijk is om verborgen pareltjes te vinden, verzamelt en cureert komoot de nieuwste Highlights — de meest geliefde outdoorplekken van onze community — zodat jij ze ook kunt ontdekken. Gebaseerd op jouw favoriete activiteiten en waar jij er het liefst op uit gaat, helpen Highlights jou niet alleen om meer van de wereld te ontdekken, maar ook om de best-bewaarde geheimen van de natuur te ervaren.

push notification with recommendations

Echte outdoorervaringen — zoals jij ze wilt beleven

Als maatwerk jouw ding is, kun je de perfecte tocht plannen in de Tour-planner. Kies je manier van voortbewegen en komoot ontwerpt een op maat gemaakt avontuur voor jouw gekozen sport — of dat nou op perfect asfalt voor je racefiets, singletracks voor je mountainbike, of op rustige wandelpaden voor je hikes is.

Weet precies wat je kunt verwachten

Omdat details van belang zijn voor elk avontuur, zorgt komoot ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk centimeter-voor-centimeter analyses van de ondergrond, wegen en hoogteverschillen, die je kunt verwachten op je route, en weet altijd waar je aan toe bent.

We willen niet opscheppen, maar komoot is de enige routeplanner die dit doet — en daar zijn we best wel een beetje trots op.

tour details at a glance

Een kaart speciaal voor outdooractiviteiten

Om je de rijkste topografische specificaties te kunnen bieden, hebben we de handen ineengeslagen met wetenschappers van de Beuth Universiteit in Berlijn. Over een periode van 12 maanden hebben we de topografische kenmerken van komoot ontwikkeld en verfijnd, én onze kaarten geoptimaliseerd voor jouw smartphone.

Het resultaat? Met komoot kun je in één oogopslag makkelijk onderscheid maken tussen wandelpaden, singletracks of verharde wegen, en met deze gedetailleerde informatie over terrein en landschap weet je altijd hoe je je moet voorbereiden.

the komoot map

Volledig aanpasbaar

Wat je onderweg ook wilt tegenkomen, je kunt het op komoot toevoegen aan je route. Wil je op een station beginnen, bij een meer eindigen en onderweg een berg beklimmen? Voeg het allemaal aan je route toe met een druk op de knop. Wil je een paar parken zien, een mooie zwemplek, en even uitrusten in een berghut? Je hoeft alleen maar te klikken.

Komoot maakt het je niet alleen gemakkelijk om geweldige plekken te ontdekken, maar ook om je hele ervaring er om heen aan jouw wensen aan te passen

highlights

Deel je avontuur

Elke Tour is een uniek verhaal. Deel het met je vrienden en inspireer andere avonturiers om er op uit te gaan en zelf avonturen te beleven.

share your adventures

Highlight je favoriete momenten

Schiet foto’s van de beste momenten van je avontuur en laat de wereld weten dat jouw plek een must-see is. Elke keer dat je een Highlight opslaat, verschijnt deze op de Tour-planner als een plek die een kijkje waard is.

highlight

Nodig anderen uit voor jouw avontuur

Heb je iets cools gepland? Nodig je vrienden uit voor je volgende Tour, zie meteen wie er in is voor een avontuur en trek er samen op uit. Weet je niet zeker wie van je vrienden al op komoot zijn? Koppel je komoot-account met je Facebook-profiel en zie wie er al aan boord is.

invite friends

Word een Pionier en inspireer anderen

De Pionier’s Club is de crème de la crème van komoot: een club van mensen die nooit stoppen met ontdekken — een thuis voor iedereen die van avontuur houdt. Om een Pionier te worden hoef je alleen maar naar buiten te gaan, je nieuwsgierigheid te volgen en de wereld te ontdekken

pioneers

Ontdek meer van de wereld

Kant en klare inspiratie

Bekijk gepersonaliseerde avonturen op maat voor jouw favoriete sport

De beste planningstool

Ontwerp je perfecte outdoorervaring met de beste outdoortechnologie van de wereld

Intuïtieve navigatie

Turn-by-turn navigatie en offline kaarten houden je avontuur op het juiste pad

Een log van elk avontuur

Bewaar elk avontuur en deel je belevenissen met je vrienden