komoot
  • Inspiratie
  • Routeplanner
  • Features
hero small

Onze Ambassadeurs

Dit zijn de mensen die ons aansporen om het avontuur en alles wat daarbij hoort te omarmen. Ze zijn een grote bron van inspiratie voor andere outdoorliefhebbers en ze brengen ons samen in onze gedeelde liefde voor de natuur en het verlangen de wereld te ontdekken.

A woman wearing a backpack in front of mountain range with her dog

Filteren op

Selecteer land
© Rugile Kaladyte

Verenigde Staten van Amerika

Ultra-endurance fietser die bekend staat om haar routes en uitdagingen. Houder van vele race records, waaronder die van de Tour Divide.

Verenigde Staten van Amerika

Joey is een mountainbiker en avonturier uit Colorado. Hij gaat het liefst de bergen in, op de fiets, met zijn camera in de hand.

Verenigd Koninkrijk

Natuurbeschermer toegewijd aan diversiteit in de natuur. Wandelt elke berg van 600 meter of hoger in het VK, en een vlakke trail in elk land.

© @JB_delorme

Avonturier met een nomadische levensstijl. Woonplaats: Girona, Spanje. Altijd op zoek naar nieuwe skills om te leren en meer zelfbewustzijn.

Verenigde Staten van Amerika

Cowgirl, science nerd (haar woorden), communicatieprofessional en overlever van een hersenbeschadiging, Alison rijdt op de weg en het gravel.

Professioneel wielrenster, avonturier en oprichtster van de populaire CX Fever rides.

Zwitserland

Voormalig pro-atleet, groot fan van rennen of fietsen in de bergen. Maakt routes met zoveel mogelijk mooie uitzichtpunten en hoogtemeters.

Denemarken

6-voudig MTB-wereldkampioen uit Denemarken die graag nieuwe trails verkent. Ze heeft net het gravel ontdekt en stort zich hier helemaal op.

Verenigd Koninkrijk

Anna is een avonturier, spreker en bestsellerschrijver. Haar recentste wapenfeit: het equivalent van 90 marathons hardlopen, op blote voeten!

Belén Castelló is an adventure cyclist and route designer from Spain, as well as co-author of Bike Life and 50 Ways to Cycle the World. She teams up with Tristan Bogaard and is the data-driven guide behind all of their self-made rides. She’s dedicated to getting more people into bicycle travel through her digital and physical content as well as guided rides.

© Sophie Gateau

Freelance fotograaf die graag zijn passie voor het fietsen en het fotograferen van de wereld om hem heen combineert.

Sara en Andreas zijn de mensen achter “Project Pedal Further”: altijd op zoek naar kleine en grote fietsavonturen in Zwitserland en daarbuiten.

De enige fout die je bij avonturen kunt maken is thuisblijven. Ga er dus gewoon lekker op uit. Veel plezier!

Lael Wilcox

US

Verenigd Koninkrijk

Nathaniel houdt van fietsavonturen om nieuwe herinneringen te maken. Verkiest zijn 4-seizoenenslaapzak boven een 4-sterrenhotel.

Verenigde Staten van Amerika

Fietsen is haar roeping, visueel journalist haar beroep. Rue zit vaak op de fiets en legt haar avonturen op foto en video vast.

Duitsland

Voor Max bestaat er niks beters dan lange, technische trails in de bergen. Geef hem nog een camera en hij is helemaal blij!

Verenigd Koninkrijk

Schotse mountainbiker en ex-Enduro World Series rijder. Scotty is gek op reizen en is altijd op zoek naar de mooiste turns.

Duitsland

Ex-prof MTB’er die het nu rustiger aan doet om de lokale trails te ontdekken, waar tijdens internationale wedstrijden geen tijd voor was.

© Mike Vlietstra

Martijn rijdt en filmt fietsen voor zijn Youtube-kanaal Fernwee. Lid van de #ridebeyondcrew en het Botje Racing Team.

Verenigd Koninkrijk

Profwielrenster en woordvoerdster van de Cycling Podcast, houdt haar trainingen interessant door thuis en onderweg nieuwe plekken te ontdekken.

Sofiane is één van de beste ultra-afstand rijders ter wereld. Hij is vastbesloten om fantastische uitdagingen te fiets te blijven beleven.

© Markus Stitz

Verenigd Koninkrijk

Mark bezit het wereldrecord rond de wereld fietsen en heeft expedities in 100+ landen geleid. GBduro-winnaar & promoot lokale avonturen.

Kathrin is de ‘chef avontuur’ van het bekende outdoorblog Fräulein Draußen, waar ze vele mensen mee inspireert om de natuur in te gaan.

Zwitserland

Tweeling uit de Zwitserse Alpen die op de meest epische trails racen en strijden tegen de besten van de wereld.

Omar is een Italiaanse ultra-endurance rijder die verslaafd is aan arctische temperaturen en zich het meest thuisvoelt in de bergen.

Sanne geeft de prioriteit aan het fietsen en heeft daarom een paar geweldige trips gemaakt die haar tot het uiterste gepusht hebben.

Duitsland

Paul is een Duitse voormalig profwielrenner, podcaster en coach die nu de wereld van het off-road riding aan het ontdekken is.

Oprichter van The Cycling Culture waarmee hij verhalen over fietsen deelt om meer mensen te inspireren om op de fiets te stappen.

Verenigd Koninkrijk

Nic is een enthousiaste “peak bagger” en lange-afstand hiker uit Yorkshire. Ze woont nu in Cumbria aan de rand van het Lake District.

Tristan Bogaard grew up on bikes in the Netherlands and has become an adventure cycling photographer and co-author of Bike Life and 50 Ways to Cycle the World. He spends his time documenting his rides with his partner Belén Castelló. He’s dedicated to getting more people into bicycle travel through his digital and physical content as well as guided rides.

Verenigde Staten van Amerika

“Een beetje van dit en een beetje van dat” is het motto van Jimmy. Hij is snel op de racefiets, handig op de MTB en heeft lol op het gravel.

Nederland

Avonturier, fotograaf en de man achter de Green Divide, Erwin is een onvermoeibare ambassadeur voor het bikepacken.

Frankrijk

Met meerdere ultra-afstand races op haar naam (Nort Cape 4000, Badlands) is Sophie een bekende naam in de Franse adventure bike scene.

Duitsland

Van XC tot Enduro, downhill racen over de hele wereld tot baby Romy rondzeulen in haar trailer. Ines omarmt het avontuur in al haar vormen.

Oostenrijk

Mountainbikers uit de Alpen die focussen op technische, afgelegen bergtoppen. Zijn in hun vrije tijd altijd nieuwe trails aan het verkennen.

Duitsland

Begon op haar 12de als BMX’er en heeft nu 6 nationale MTB-titels en 2 wereldkampioenschappen op haar naam staan. Gaat graag op avontuur.

Italiaanse MTB-gids en avonturier. Stefano houdt van extreme MTB-avonturen en het ontdekken van epische nieuwe trails.

© Ricard Calmet

Vertaler, leraar en fanatieke atlete. Richt zich momenteel op bikepacking, het ontdekken van nieuwe routes en gravelwedstrijden.

Verenigde Staten van Amerika

Verbinder, community-organisator en pleitbezorgster van meer diversiteit in de fietswereld. Devin houdt van bikepacking op een relaxt tempo.

© Paul Masukowitz

Lange-afstand fietser, podcaster en mental coach die rondom Hamburg wielren-, gravel- en bikepackingavonturen beleeft.

Verenigd Koninkrijk

Van BMX’er tot wielrenner, en nu steeds vaker ook adventure cycling. Liam houdt van het buitenleven en avonturen beleven op de fiets.

Heeft altijd zin in een avontuur. Jenny heeft hardgelopen door bergen op elk continent en is een doorgewinterde adventure cyclist en racer.

Nederland

Rijdt na 18 jaar professioneel wielrennen nu voor het avontuur. Combineert gezinsleven met off-road verkenningen en inzet voor het milieu.

Bikepacker, fotograaf en art director van 200 mag, Matthieu, aka Manivelle, kent de trails rond Marseille op zijn duimpje.

Gepassioneerde Spaanse wielrenner met liefde voor mtb, gemeenschapszin, vriendschap, en een groot gevoel voor sociale verantwoordelijkheid.

Duitsland

Lange-afstandwandelaar, hikingblogger en natuurliefhebber met een liefde voor de Alpen en hoge pieken. Altijd vergezeld door haar hond Lotte.

Rodney is een ultra-endurance rijder uit Italië die van extreme ultracycling uitdagingen zoals BikingMan houdt.

© Markus Weinberg

Zwitserland

Wereldrecordhouder voor de Eurasia, Panamerica Solo en Cape to Cape challenges. Heeft recent zijn "Thriathlon 360" avontuur voltooid.

Verenigd Koninkrijk

Iona is verpleegster en gelooft dat hiken goed is voor de geestelijke gezondheid is. Wil outdooractiviteiten toegankelijker maken.

Oostenrijk

Avontuurlijke rijder met passie voor bikepacken en ultra-endurance races. Ook niet vies van de trails en natuur rond zijn woonplaats Salzburg.

Met als basis de Franse Alpen heeft Nathalie naam gemaakt als bikepacking atlete. Ze is altijd klaar voor een nieuwe uitdaging.

Verenigd Koninkrijk

Deze enthousiaste MTB’er en gravelrijder uit het VK heeft een grote passie voor het inspireren van andere vrouwen om deze sport te ontdekken.

Zuid-Afrika

Fietster en striptekenaar uit Zuid-Afrika. Haar mantra: “Alles is een avontuur”.

Verenigd Koninkrijk

Ook bekend als “The Girl Outdoors”. Sian doet aan hardlopen, wandelen, surfen en alles daartussenin. Zo lang het maar buiten is!